Arlbrandt: ”Linköping börjar varva upp nu”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Linköping börjar varva upp nu”

Intensivt matchande just nu och så lär det bli för många lag framöver som har matcher att ta igen på övriga lag. För oss som älskar att titta på en tabell och räkna ut olika scenarion är det ju just nu en mardröm då det ju skiljer 5 (!) spelade matcher mellan till exempel Frölunda och Linköping. Rena NHL-upplägget som jag aldrig gillat! Dock finns det ju en naturlig orsak nu till skillnad från hur det är där borta.

Luleå tappar 3-0 igår och känslan just nu är att det är en bit kvar till fjolårsformen även om jag igår i sändningen såg att de börjat bättre till och med än vad de gjorde förra säsongen. Men när Luleå har 3-0 så har ju känslan varit att 1,01 är spelbart på seger, men som sagt denna säsong har man inte kommit dit (ännu).

Nåväl över till lördagens matcher!


Omgångens säkra: Skellefteå-Malmö 1 (1.75)

Som jag skrev förra veckan så tycker jag Skellefteå har sett bättre ut på slutet än vad man fått poäng för. Nu tog laget en skön trea igår och jag tror man har mycket god chans att förlänga den segersviten hemma mot ett Malmö som visserligen vann stort senast (har ju inte lirat sen i lördags), men annars haft en riktigt dålig start.

Hemmaplan, Möller i målform och ett bredare lag. Etta!

Till oddset


Omgångens drag: Färjestad-HV71 1 (2.02)

Nästan hela HV har nu haft Covid och det de flesta säger efteråt är att konditionen får sig en ordentlig törn. Jag tror helt enkelt det blir för tufft att gå från sjuksängen med endast ett par träningar i kroppen till en SHL-match mot ett Färjestad som äntligen hittat lite av det man kan kalla form. Odds över 2.00 tycker jag är riktigt bra!

Till oddset


Omgångens x: Linköping-Luleå (4.40)

Jag vet att jag i andra forum tippat Luleå, men Linköping börjar varva upp nu. Man har ett riktigt bra lag på pappret och det behöver inte vara mycket som gör att det tippar över och man blir ett vinnande lag. Framför allt var det kul att se Niklas Lundström igår. Han gjorde nog sin bästa match för säsongen och var en stor bidragande orsak till övertidssegern mot Leksand.

Luleå åker på en road trip med tre matcher på fyra dagar och det ska bli väldigt intressant att se i vilken riktning denna säsong ter sig, för ska man vara med och kriga om seriesegern är det dags att börja plocka lite segrar på rad nu! Här får man dock nöja sig med en poäng (kanske två… ?).

Till oddset


Lycka till!

/Pär


Lyssna på veckans SHL-podden