”LHC har jättechans att bärga tre poäng”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”LHC har jättechans att bärga tre poäng”

Helgen knackar på dörren och som vanligt är det full aktivitet i SHL. Igår tittade jag främst på ”mina” lag HV71-LHC samt Djurgården-Frölunda där det i förstnämnda matchen var ett överlägset HV i första perioden, och med bättre utdelning kunde matchen varit avgjord där och då. Men sen gick det som det brukar gå efter en urladdning utan bättre utdelning (endast 1-0), d.v.s. att motståndarna tar över och när dessutom Linköping hade lite medstuds blev det aldrig ens spännande på slutet.

Måste varit otroligt skönt för cluben att ta tionde (!) raka bortasegern mot HV och komma tillbaka på vinnarspåret. Bäst på plan var dock en HV-spelare, Mattias Tedenby var fullkomligt överlägsen och äntligen får han ut all potential i poäng också, ni som följt denna blogg vet ju att jag skrivit att han borde kunna ligga på 50-55 poäng varje säsong. Såvida han inte tackat nej till landslaget är det i mina ögon otroligt märkligt att han inte är med där, bäste forward i serien just nu!

Frölunda tog en tung skalp inte bara genom att vinna utan också genom att hämta upp 0-2 på bortaplan. Tycker detta laget har något riktigt bra på gång och just nu vet i tusan om det inte är mina favoriter till guldet, men som den åsiktsbytare man är så kanske det är ett annat lag nästa vecka.

Intressant diskussion i C More-studion också där Sanny lackade på att inte Fjällby var med i line-upen och jag kan bara instämma till 100%. Här har vi ett fullsatt hovet och en publikfavorit kommer hem och gör första matchen för säsongen, för tusan bjud både publiken och Fjällby på det. Förstod faktiskt ingenting av vad djurgårdsledningen tänkte där.

Dags att fylla på kassan igen!

Lördagens bank: Linköping-Örebro 1:a 1,73

Som sagt en ruggigt skön seger mot HV på torsdagen. På hemmaplan är man väldigt starka och mot ett decimerat Örebro (Weinstock och Hedman avstängda) ska det vara en jättechans att bärga tre poäng. Tror man med dessa förutsättningar vinner runt 2 av 3 här och då är oddset bra.

Helgens drag: Malmö-Timrå 1:a (-1,5) 2,32

Spelas på söndag men får vara med här ändå. Kommer vara ett grymt revanschsuget Malmö efter den pinsamma insatsen senast och det brukar komma en reaktion efter en sådan match. Timrå vann mot Mora senast men har haft det tungt på bortaplan och jag tror skåningarna vinner med minst två här och tar tillbaka den förlorade hedern efter gårdagen.

Lördagens skräll: Brynäs-Djurgården x 4,45

Känns som en helt öppen historia där Brynäs kryssat sina två senaste och Djurgården gjorde detsamma igår. När det betalar så pass högt som 4,45 hugger jag direkt!

Lycka till och på återhörande!
/Pär