Arlbrandt: ”Kokar i mig när jag ser det”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Kokar i mig när jag ser det”

Fredag igen och var det någon som sa något om jämn tabell? Två poäng skiljer alltså nu från 4:e till 9:e plats, underbart!

Igår var jag och kollade hockey live för första gången 2019 och jag såg ett Frölunda som imponerade stort på mig och egentligen spelade ut Linköping från första minuten, att det stod 2-2 efter två perioder var frukten av ett grymt målvaktspel av Jacob Johansson och ett effektivt Linköping.

Linköping saknade de tre b:en (Bäckman, Bengtsson, Bibic) på backsidan och orkade inte stå emot Frölundas höga press och när de väl fick pucken så var det inte tillräckligt bra passningar upp till forwards så att de fick någon tid att göra nåt vettigt. Frölunda hade å andra sidan ett bra passningsspel och var duktiga på att skydda puck i offensiv zon och skapade därifrån många bra chanser med luriga instick.

Något jag dock blir otroligt frustrerad på är domarbedömningen framför respektive mål. Där finns ingen regelbok och trots att det inför VARJE säsong påpekas att i år kommer vi ta utvisning för allt gruff efter signal så dröjer det ungefär till första träningsmatchen innan det är glömt. Igår hade vi ett lysande exempel när Jimmy Andersson efter en blockering får 1,2 och tre handskar upp i ansiktet och jag ser att domaren ser men struntar i att blåsa. Svaret man brukar få är att man får tåla lite stryk om man står där. Varför då? Varför får försvararna göra saker som med garanti ger utvisning på mittplan framför mål efter avblåsning?? Aldrig förstått det och kommer nog aldrig förstå det heller. Det är ju dessutom svårt som det är att ta sig in på mål för  regeln om interference gäller tydligen inte framför mål heller.

Jag är inte ute efter att hänga ut någon specifik domare (ingen aning vem som dömde igår ens) men det kokar inom mig när jag ser detta hända omgång efter omgång och jag tor många spelare (forwards iaf ?) håller med mig.

Spelen gick åt pipan igår och ibland känns shl hopplöst svårtippad men skam den som ger sig!

Lördagens troliga: Rögle-Luleå 2:a moneyline (1,85)

Luleå gjorde enligt rapporterna en riktigt bra match igår mot Skellefteå men torskade, det är sånt som händer men det brukar betala av sig retroaktivt och känslan är att Luleå passar Rögle illa och speciellt i Ängelholm där hemmalaget brukar vilja gå fram hårt. Det straffar sig oftast mot ett så disciplinerat lag som Luleå och jag tror man har stor segerchans här!

TILL ODDSEN

Lördagens drag: Brynäs-Linköping 1:a (2,34)

Som sagt har Linköping relativt chanslöst mot Frölunda igår medans Brynäs åkte på en otroligt jobbig torsk efter sen vändning av gästande HV. Ruskigt viktig match för framförallt hemmalaget som inte får halka efter mer nu och den lilla desperationen tror jag fäller avgörandet här!

TILL ODDSEN

Lördagens skräll: Skellefteå- Örebro 2:a (4,25)

Två vinnare från föregående omgång men Skellefteå kom undan med ett nödrop och som jag var inne på angående Luleå så brukar sådant komma ifatt. Örebro utan Palushaj imponerade när man slog Växjö senast och så mycket skiljer det inte mellan lagen att det ska ge 4,25 på en tvåa. Vi testar!

TILL ODDSEN