Arlbrandt: ”Just nu är det klasskillnad”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Just nu är det klasskillnad”

Så var det dags för comeback här med speltips och jag är riktigt laddad! En ledig helg fylld med hockey, fotboll och så masters på det är ju svårt att inte se fram emot för en sportnörd som jag.

Granskat omgången ordentligt och kommit fram till följande:


Lördagens säkra: Linköping-Frölunda 2 (1.95)

Linköping har som alla vet varit hårt drabbade av corona och laget har efter uppehållet startat med en seger och en torsk. Segern mot Skellefteå skall dock till stor del tillskrivas Jussi Rynnäs som gjorde sin klart bästa insats hittills. Mot Djurgården fanns det inte mycket kvar av den insatsen och han blev utbytt relativt tidigt.

Känns som att tredje matchen på fem dagar kommer vara tufft för många eftersom sjukdomen dokumenterat tar ner lungkapaciteten en hel del och nu möter man ett Frölunda som gått upp i serieledning efter två MYCKET bra insatser i veckan. Just nu är det klasskillnad mellan lagen och det jag ser emot bortasegern är att det skulle ha smugit sig in en mättnadskänsla hos göteborgarna. Men där är tränare Rönnberg en av de allra bästa på att få ut max av sitt manskap varje kväll.

Till oddset


Lördagens drag: Växjö- Luleå 2 (2.34)

Växjö kom alltså till spel med nio (!) forwards i bortamatchen mot Skellefteå. Måste varit oerhört länge sen ett SHL-lag ställde upp med ett sådant tunt manskap. Lägg därtill torsk, jobbig resa och ett möte mot ett oerhört revanschsuget Luleå som var riktigt besvikna över sin senaste insats, där man blev nästintill utspelade av Frölunda, så tror jag att tvåan är mycket trolig här. Dessutom blev Luleås match mot HV71 uppskjuten, så det bör som sagt vara energimässig övervikt för Luleå här!

Till oddset


Lördagens X : Oskarshamn-Skellefteå (4.35)

Är väl knappast någon som missat Oskarshamns drömstart och hemma är man riktigt starka. Nu möter man ett Skellefteå som har en riktigt svag formkurva, men jag tycker att det är, som man säger i travsporten, en ”missvisande rad”. För mot Linköping var man klart bättre än motståndarna och nu senast tog laget en efterlängtad trepoängare, så jag tror Skellefteå är på uppgång.

Hur som helst en väldigt öppen match på förhand och krysset ligger väldigt nära till hands.

Till oddset


Lycka till och så jobbar vi in Tiger på söndag kväll!

Spela på US Masters här


Kolla in senaste SHL Playbook