Kolla in Arlbrandts julklapp till varje lag

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Kolla in Arlbrandts julklapp till varje lag

Här i bloggen är vi ju alltid steget före så även om det är ett gäng dagar kvar till julafton får ni redan här och nu mina julklappar till lagen!

Vi börjar faktiskt med ett lag som inte lirar i SHL, även om de många fansen runtom i Sverige tycker att laget hör hemma där, nämligen Leksand som i går fick in Roger Melin. Jag tror faktiskt det är exakt vad laget behöver just nu. Slår du upp ordet harmonisk i svenska Nationalencyklopedin så kommer en bild på herr Melin upp och i det läge Leksand befinner sig för stunden tror jag det är jackpott. Många spelare är säkerligen ganska så stressade just nu och då är det skönt att det kliver in någon som kan berätta lite om hur samurajerna levde i Japan för många hundra år sedan (självupplevt!) strax innan en viktig match.

Men nu till julklappsutdelningen!


God jul Brynäs!

Till Brynäs ger vi en snabbkurs i spel 3-3 samt straffar. Man har nämligen hemska 0-7 i övertidsmatcher och ponera att man vunnit fyra av dem istället så hade man varit ett topp 6-lag nu.


God jul Växjö Lakers!

Här får ni en maskin som fryser tiden för utifrån sett är detta en klubb som är oerhört välmående för stunden, rätt personer är på rätt plats i föreningen och spelet på isen har en svag men ständigt stigande kurva tycker jag.

Växjö tar guld? Odds 5,75


God jul Örebro!

Örebro kommer att få tillbringa en helg med Anja Pärsson. Har sett de flesta avsnitt i höst av vem kan slå Anja och Foppa och fasen vet om inte Anja har en ännu värre skalle än Peter. Otroligt imponerad av hennes fokus och vilja och när hon bestämmer sig så vinner hon. Det är det jag har saknat med Örebro i ett antal år nu faktiskt, att verkligen göra ALLT för att vinna.


Foto: Bildbyrån

God jul Timrå!

Här bjuder tomten på en plötslig rysskräck för succémannen Anton Wedin. Med i det nyskrivna treårskontraktet finns nämligen en klausul till KHL, men med en nyupptäckt frossa för det stora landet i öster så stannar Anton i ligan och det tackar både Timrå och vi andra hockeysupportrar för!


God Jul Malmö!

Här har tomten skickligt gömt en lottokupong i Patrik Sylvegårds skrivbordslåda som han hittar den 24:e och tamejtusan så ger den 6 miljoner kronor, ett välbehövligt tillskott i en ekonomi som verkar ha det kämpigt.


God jul Rögle!

Här kommer tomten med något man saknat i många år i Ängelholm, nämligen slutspelshockey! Efter en hemsk start har laget gått ruskigt bra på slutet och jag känner doften av kvartsfinal i nordvästra Skåne.


Foto: Bildbyrån

God jul HV71!

Tomten har hittat Nils Anderssons offensiva självförtroende och tagit med sig det till Jönköping lagom till jul. En personlig favorit som inte fått det att stämma hittills men nu blir det andra bullar och Andersson snittar en poäng per match resterande del av säsongen!


God jul Färjestad!

Har ju redan fått en julklapp i och med Lindqvists återkomst, men här ger tomten Anton Grundel en skjuts i rätt riktning med sitt hjärnskakningsproblem. Vi var nog många som blev berörda när Anton ställde upp i ett reportage härom veckan och berättade om det helvete han gått och går igenom. Viktigast såklart att komma tillbaka till en väl fungerande vardag både för honom själv samt hans familj och får vi se Anton på isen igen är det en bonus!

Färjestad vinner grundserien? Odds 3,25


God jul Mora!

Här ger tomten Moraspelarna Al Pacinos berömda inspirationstal ifrån filmen ”Any given Sunday” att ha på repeat innan varje match, för Mora är sämst av samtliga i förstaperioderna och det håller inte om man ska kunna klättra upp ovanför strecket.


God Jul Frölunda!

Här får grabbarna varsitt paket med isdobbar så att laget inte sjunker igenom isen som man tenderar att göra ibland. För mig är det ligans ojämnaste lag som vissa matcher spelar briljant för att sedan falla ihop ordentligt i vissa matcher. Högstanivån är som sagt inget bekymmer men behöver höja lägstanivån för att bli ett stabilt topplag!


God Jul Luleå!

Svårt att ge något till ett lag man upplever har det mesta för stunden men även här så ger tomten Patrik Cehlins återhämtning en skjuts i rätt riktning. En spelare som jag trodde eventuellt kunde vinna skytteligan i år, men som dessvärre inte spelat en match ännu. Med honom i laget är Luleå en verklig utmanare om guldet!


Foto: Bildbyrån

God jul Linköping!

Poff, tjoff fixat så var Broc Little frisk i sin fot igen så att jag och andra får njuta av en av SHL:s allra största entertainers med sin fart och kreativitet. Laget har gjort det väldigt bra så här långt men för att gå långt framåt våren är jag övertygad om att en frisk Broc Little behövs!


God jul Djurgården!

Grabbarna får en resa till Mallis under mellandagarna. Låt juniorlaget lira 3-4 matcher så alla slitna kroppar från landslag och skador får lite värme och tid att läka ihop. För med ett friskt och återhämtat lag så är nog Djurgården min huvudfavorit till guldet just nu, trots att man för stunden ligger utanför topp 6.

Djurgården vinner guld? Odds 7,00


God jul Skellefteå!

Äntligen har tomten hittat Juha-Matti Aaltonens målklubbor. De har varit borta under hela hösten med undantag för CHL av någon konstig anledning, men efter idogt letande så fann tomten ett 12-pack och räkna med ketchupeffekten för den kanske mest talangfulle spelaren i ligan!