Arlbrandt: ”Ser ut att råda en härlig harmoni i HV”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Ser ut att råda en härlig harmoni i HV”

Hallå! Vi är mitt uppe i en intressant tid där poängen som delas ut är exakt lika värdefulla som de som delas ut i slutskedet. Tabellen börjar bli relativt uppdelad mot vad vi är vana vid och just nu ser seriesegern ut att stå mellan 4 lag och bottenstriden likaså. Däremellan har vi ett gäng som krigar för att vara på rätt sida strecket (topp 6) när 52 omgångar är spelade. DOCK kan ju saker såklart hända i båda ändar där jag (tyvärr sett med LHC-ögon) finner det troligare med förändringar i toppen visavi bottenstriden.

Hur är det ställt med Växjö egentligen? Den frågan ställer jag mig efter att man gör en sådan förstaperiod som laget stod för igår. Hemma mot rivalerna HV blir man totalt överkörda vilket inte bara resultatet (0-4) skvallrar om utan även skotten (3-17) samt skott i skottsektorn (0-8!).

Har du ett så pass namnkunnigt lag på pappret så får det bara inte se ut så, jag har inte mer information än någon annan. Men att något är fel, så måste det vara.

Tipsformen är god med segrar för både Rögle och HV igår och i dag tar jag även hjälp av min eminente kollega och erkänt duktige tippare Andreas Melin, då vi sitter på bussen ner till Skåne för matcher i helgen.


Lördagens säkra: HV71-Brynäs 1 (1.79)

Det råder en härlig harmoni i HV är känslan när man ser laget utifrån, och hemma på lördagar brukar man vara starka! Brynäs vann visserligen igår men det var i ärlighetens namn inte en seger som sa så särskilt mycket då det var en ganska slarvig ishockeymatch. Detta tar HV!

Till oddset


Lördagens drag: Örebro-Djurgården 1 (2.05)

Om marknaden överskattar Växjö fortfarande så tycker jag man underskattar Örebro. Laget är på riktigt och hemma har man ju en grym statistik. Djurgården var i rejäl brygga hemma mot Leksand igår. Leksand som ju är seriens sämsta lag för tillfället. Att få över dubbla degen här är taget alla dagar i veckan!

Till oddset


Lördagens skräll: Oskarshamn-Växjö 1 (3.95)

Ett lag som har precis allt att vinna, och dessutom med två spelare som precis blivit sparkade/ivägskickade av Växjö, mot ett förvisso bättre lag på pappret men där den mentala balansen är på botten. Det här oddset tycker jag är ett riktigt fynd med dessa förutsättningar!

Till oddset


Lycka till!

Pär (Andreas)


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här