Arlbrandt: ”Fattas skicklighet i nuläget”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Fattas skicklighet i nuläget”

Flytet håller i sig och äntligen fick vi jobba in ett X till härliga 4,15! I matchen Växjö-HV tackar vi linjemannen för en felaktigt dömd offside så att underspelet satt. Det var nära jackpott men det sabbade Craig Schira genom att skicka in 3-3 med sex minuter kvar, dock högst välförtjänt!

Själv kollade jag mestadels på ovan nämnda smålandskamp och blev väldigt imponerad av HV som kontrollerade matchen från minut ett. Man kändes som en maskin som bara pumpade på och efter en svajig start tror jag HV kommer lyfta i tabellen. Växjös målproblem är ju redan så omskrivna att vi inte behöver ta det en runda till och självklart är man inte så kraftlösa offensivt som siffrorna visar. Men kvaliteten på spetsspelarna är (just nu i alla fall) så otroligt långt ifrån fjolårssäsongen och som jag nämnt tidigare är det bara en tidsfråga innan det kommer nya spelare till laget. Roman Horak är en klassforward och Holmberg, Bokk, Josefsson, Reddox med flera gör det bra för sin nivå. Det är bara det att det fattas för mycket skicklighet i nuläget för att mäta sig med övriga lags toppkedjor.


Lördagens bank: Rögle (2,04)

Kan ju verka märkligt med tanke på att jag rekade Timrå i går, kan ni tycka, men faktum är att detta var en match Rögle borde ha vunnit. Kolppanen hade ett par tveksamma ingripanden i kassen men annars förde Rögle spelet och Timrå sköt endast 17 skott mot mål. Ett desperat Rögle ska ha bra chans till revansch och 2,04 är taget!

Till matchoddsen


Lördagens drag: Färjestad–Djurgården över 5,5 (2,30)

Rivalmöte en lördag i Karlstad och ni som läste förra veckan vet att jag då rekade samma spel, fast då hette motståndet Frölunda. Det spelet var klart i andra perioden och jag blir inte förvånad om det blir samma visa nu igen. Två offensivt skickliga lag som båda öste in mål i går gör att detta känns väldigt bra på förhand!

Till matchoddsen


Lördagens smällkaramell: HV71 -1,5 (4,30)

Kommer ifrån två vitt skilda prestationer där HV som sagt imponerade stort medan Frölunda enligt egen utsago stod för säsongens bottennapp när man blev fullständigt överkörda av ett decimerat Luleå. Lägg därtill att HV brukar ha förhållandevis lätt i Göteborg. Frågetecken på viktige Patrik Carlsson i Frölunda och sammantaget tycker jag att det är fel favorit här. Visst bör revanschlustan vara stor hos göteborgarna, men jag tror ändå HV drar längsta strået. Får vi då 4,30 för att HV ska vinna med minst två tycker jag vi testar det!

Spela på Arlbrandts tre spel i en trippel här!

Till matchoddsen


Lycka till!