Arlbrandt: ”Ett av mina roligaste hockeyminnen”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Ett av mina roligaste hockeyminnen”

Från och med igår så började en hockeybubbla som för oss utanför i alla fall är helt underbar, varje kväll i ett bra tag framöver kommer vi nu att bjudas på antingen kvalmatcher till SHL alternativt slutspelshockey, veckodagarna blir alltså en kamp för att klockan ska slå 19 🙂

Jag skrev utanför hockeybubblan för även om det enda ni kommer att höra följande månader är hur kul detta är och liknande så kan jag lova att det är väldigt, väldigt många spelare, ledare och klubbchefer som går runt med en klump i magen just nu, nätterna känns längre än nånsin och man skruvar både en och fem gånger på sig innan man eventuellt kommer till ro.

En del vet om att med förluster så har man inget jobb, en del vet att vid förluster har man inget kontrakt men jobbigast är det nog för de organisationer som kvalar neråt (Timrå och Mora) som vid degradering förmodligen får kapa sin personalstyrka ordentligt.

Har pratat med en hel del som var med och spelade när Djurgården åkte ner till allsvenskan 2012 och jag kan lova att många av de killarna hade betalat bra mycket för att slippa hamna i en liknande situation igen. Samtidigt är det ju en alldeles fantastisk tid för många och de lag och spelare som kommer in ett flow som är svårt att förklara kommer att ha ett minne för livet när säsongen summeras!

Kollade en del på AIK-Oskarshamn igår och visst var AIK det bättre laget men det här med att det blir en enkel resa för gnaget väntar jag med att säga.

Påminner en hel del om ett av mina roligaste hockeyminnen med ett lag, nämligen 2013 med LHC när vi mötte HV71 i kvarten. HV var med all rätt ganska stora favoriter och det började med en 6-0-förlust i Jönköping och dessutom fick vi vår bäste spelare Carl Söderberg avstängd för resten av den matchserien. Vi blev ordentligt kölhalade i pressen och oddset på 4-0 i matcher till HV störtdök.

Men det var som att något hände i gruppen just där och då, vi kom till en punkt där vi kände att vi  verkligen inte hade någonting att förlora och vi gick sedan ut och vann fyra raka matcher varav två i sudden och den serien tror jag alla som var med i vårat lag kommer ihåg som något väldigt speciellt (sen vann vi första semin i sudden och man började få gulddrömmar men de släcktes tyvärr ganska omgående).

Min poäng är hur som helst att just detta skulle kunna hända i Oskarshamn just nu och kan man knipa morgondagens match inför en kokande arena håller jag det inte som otroligt att man faktiskt kan vända på steken!

Veckans magkänsla angående guldet går till Frölunda som jag tycker ser riktigt vassa ut för tillfället och därmed kvitterar de Luleås ledning.

Luleå 2
Frölunda 2
Växjö 1

Kolla in guldoddsen här!

På återhörande/
Pär