Arlbrandt: ”Dubbla degen på serieledarna”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Dubbla degen på serieledarna”

Två omgångar avklarade för de flesta denna vecka och de stora vinnarna är Rögle som via två raka treor är uppe på play-in plats och med hugg på sjätteplatsen.

Förlorarna är väl Linköping som åkt på två riktigt tuffa förluster, först tappade de 20 till 23 e straffar mot mora och igår såg jag matchen mot Rögle och man spelar kanonbra i första ( bara 10), får tvåan tidigt i andra och det känns som om laget har fullständig kontroll. Då kommer 21 på ett lite slumpartat sätt och resten av andraperioden är väldigt väldigt svag för att vara snäll. Paniken kommer till spelarna och helt plötsligt är det 23 med bud på mer för Jonas Gustavsson gör ett par riktigt vassa räddningar.

Efter en förmodad utskällning i paus kommer man ut som ett delvis nytt lag igen i tredje perioden och kvitteringen hänger verkligen i luften men då hittar matchens gigant Kodie Curran Ted Brithén med en öppnande passning och då var det game over.

Denna Curran var som jag skrev tidigare osannolikt bra och lekte verkligen hockey samtidigt som han var tungan på vågen för Ängelholmslaget med 1+1. Beröm till Abbott som hittat denna kille i Norge och samtidigt tycker jag det är något många sportchefer kan tänka på. Känslan är att i Sverige är många sportchefer lite rädda för att ta in killar som kanske inte har den bästa fysen. Jag ser på det från andra hållet, tänk vilken potential dessa killar har om man får dem att få en annan syn på träning och kosthållning, säg till dem att ni får 45 månader på er att visa att ni vill spela på denna nivån och ge dem sen chansen att lira pp och när det ska avgöras för det är så ofta dessa egenskaper är de som avgör täta matcher! Sen säger jag inte att alla kommer lyckas men värdet av att chansa är stort då de inte är dyra från början.

Att Skellefteå ska bränna 30 efter två perioder hemma mot Mora såg man ju inte komma och det gjorde att vinst förvandlades till förlust igår på tipsen men som alltid tar vi nya tag!


Lördagens sunda: FrölundaSkellefteå (2,01)

Frölunda har hittat formen på allvar nu är min känsla och går för seriesegern. Skellefteå blandar oerhört och det är svårt att få grepp om laget tycker jag! I Scandinavium på en lördag ska Frölunda vara klara favoriter är min åsikt och dubbla pengen tar vi!

Till oddsen


Lördagens drag: MoraLuleå 2 (2,00)

Två riktigt starka upphämtningar av Mora har resulterat i fyra poäng under veckan men detta är en typmatch för vad Luleå älskar, man kommer spela sin disciplinerade hockey och utnyttja Moras misstag och sen är butiken stängd (tror jag!). Dubbla degen på serieledarna tar jag alla dagar i veckan.

Till oddsen


Omgångens kryss: TimråBrynäs X (4,30)

Känns som ett litet rivalmöte efter ganska heta duster under säsongen där Timrå stått upp bra mot Brynäs. Medans det känns mer eller mindre kört för hemmalaget så slåss Gävlelaget med näbbar och klor för att komma så högt upp som möjligt och även om motivationen kanske är störst hos bortalaget så tror jag Timrå vill visa sin hemmapublik att gårdagens 15 match inte ska bli något standardresultat såhär i slutfasen. Vi jobbar in en förlängning!

Till oddsen


På återhörande!