Arlbrandt: De tar sista slutspelsplatsen

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: De tar sista slutspelsplatsen

Spänningen stiger för varje omgång som går och Örebro tog sista chansen till slutspel genom att slå Brynäs hemma i lördags. Ska det gå hela vägen? Det tänkte jag försöka reda ut här genom att titta in i spåkulan. Eftersom det är så lätt att sia denna säsong så får ni här facit (kan vara spår av ironi här).

Väl medveten om att det kan komma att blandas in flera lag så tänkte jag syna de tre lagen jag TROR det kommer att stå emellan i kampen om den sista slutspelsplatsen.


Brynäs: 63 poäng – minus 13

Spelschema

Tufft men inte värst av dessa gäng. Dock 5 av 8 borta och avslutar med två bortamatcher (LHC, FRÖ) så kan behöva ha med sig en liten buffert inför det.

Läget i truppen

Såklart ett jätteavbräck med Kellman borta som lett lagets så fina förstakedja. Men jag gillar vad jag sett av nye Cerveny även om han bara fått med sig en poäng på tre matcher, men man ser att skickligheten finns.

Form

Kass, kan man väl sammanfatta den som. Endast en seger på de fem senaste och jag såg visserligen inte matchen mot Örebro senast. Men hemma mot HV matchen före tyckte jag inte att kroppsspråket signalerade att det var ett lag som hade bestämt sig direkt.

Nyckelspelare

Nicklas Danielsson, gjort en helt okej säsong men har överglänsts av sina kedjekamrater i mina ögon. Dock är detta en riktigt tjurig vinnarskalle vilket kommer bli oerhört viktigt nu på slutet och jag blir inte förvånad om han kliver fram och avgör någon eller några matcher.

Brynäs går till slutspel? Odds: 1,60


Linköping – 62 poäng – minus 3

Spelschema

Hua, denna vecka är otroligt viktig med Timrå borta följt av två hemma (Växjö, Malmö). För plockar man inte poäng där så är det riktigt tufft senare med bland annat ett dubbelmöte mot Luleå på menyn. Har Brynäs hemma i näst sista omgången och lever man då så är det ju en fördel. Tuffaste spelschemat av dessa tycker jag!

Läget i truppen

Blytunga skador i form av Little, Bäckman och kapten Larsson. Dessutom var Sörensen sjuk senast så skadeläget kunde ju varit bättre. Bäckman och Little är inte tillbaka inom en snar framtid medan det finns hopp om Eddie Larsson i alla fall.

Form

Om Brynäs form var kass så är Linköpings bedrövlig. En poäng på de fem senaste matcherna och det som nog svider mest är på sättet förlusterna kommit. Tappade ledningar i 4 av dessa 5 och nu senast i lördags var jag på plats och såg ett lag som spelade bländande ishockey fram tills dess att laget gjorde 2-1. Då helt plötsligt kom en ängslighet och rädsla fram som man inte sett skymten av innan och det är inget bra tecken!

Nyckelspelare

Derek Roy. Var verkligen tänd i lördags och då är detta en lysande hockeyspelare med sina känsliga handleder och fina spelsinne. Vill han gå till slutspel till varje pris och kan han dra med sig resten av laget genom sin skicklighet och rutin? Den frågan är nyckeln för LHC så som jag ser det!

LHC går till slutspel? Odds: 2,40


Örebro- 57 poäng – minus 14

Spelschema

Framför allt denna vecka ser tuff ut med HV, Frölunda borta samt Växjö hemma men skulle man komma ur den med liknande eller till och med någon poäng mindre differens blir Örebro farliga för på slutet har man både Timrå och Mora på schemat. Tufft, men inte brutalt!

Läget i truppen

Palushaj är ju som de flesta vet borta men annars ser det bra ut, har ju dessutom fått in Jhonas Enroth i kassen och det är en klassmålvakt, punkt.

Form

Framför allt här det skiljer sig mellan lagen och den trenden ska inte underskattas, 4 raka trepoängare efter förlusten mot Rögle och dubbelsegern mot djurgården inom loppet av ett dygn fick nog laget att verkligen tro på denna resa!

Nyckelspelare

Stefan Warg. Kanske låter märkligt men jag tror han står för exakt det tränarna vill se nu under slutspurten, ett extremt stort hjärta för klubben och beredd att offra hur mycket som helst för framgång. Tillsammans med Weinstock får de försöka få ut de sista procenten utav var och en i omklädningsrummet.

Örebro går till slutspel? Odds: 8,00


Missa inte Fimpens resa, ett avsnitt om varje lag!


Så går det

Hade lagen varit på samma poäng hade jag inte tvekat en sekund med att säga Örebro men sex poäng är ändå ganska mycket att plocka in och jag ger inte Örebro mer än 15% att klara detta. Var imponerad av spelet Linköping visade upp i lördags och kan man komma upp i den nivån resterande matcher så ger jag laget en liten liten fördel i kampen, också tack vare att man har Brynäs hemma i näst sista omgången. Vilken jäkla match det kan bli förresten!

Linköping 45%
Brynäs 40%
Örebro 15%


Och i min magkänslekamp om var SM-guldet ska hamna så gör Luleå ett litet ryck och plockar sin andra veckoseger. Plockar föregående vecka segrar mot såväl Skellefteå som Frölunda utan att vara som bäst och det imponerar stort på mig!

Luleå 2
Frölunda 1
Resten 0

På återhörande!