”De kommer värva, och de sitter lugnt i båten”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”De kommer värva, och de sitter lugnt i båten”

Trading deadline närmar sig med stormsteg och om ca 2 veckor vet vi hur trupperna som ska göra upp om guldet ser ut i sin helhet, runtom i diverse forum skriks det efter den där spetsvärvningen som ska bli avgörande men det brukar oftast sluta med lite mer breddvärvningar för att gardera sig mot skador.

För det är ju faktiskt så att de riktigt bra spelarna som gjort bra ifrån sig under säsongen helt enkelt inte är på marknaden just nu och då tvingas sportcheferna göra chansningar som i 9 fall av 10 kostar mer än det smakar. Dock finns det ju undantag och det är ju det som kittlar litegrann, kan Evertsson till exempel visa prov på sin berömda fingertoppskänsla och hitta ytterligare guldkorn som han har gjort de säsonger Växjö vunnit guld.

Det folk runtomkring klubben heller oftast inte tänker på är att när du plockar in en spelare såhär pass sent in i säsongen så rubbas hela den osynliga hierarki i laget som nu hunnit sätta sig relativt väl. Kommer någon in och ska ha en stor roll så innebär ju det per automatik att någon annan måste lämna den rollen och det blir ju såklart en besvikelse för den personen och det är då otroligt lätt att det bildas olika grupperingar i laget med de som känner sig orättvist behandlade och ska du vinna någonting är det helt omöjligt att ha det så, punkt slut. Kommer bara att tänka på när jag vann med HV så hade vi 3-4 killar som inte spelade en minut knappt under slutspelet men lik förbaskat var det de killarna som visade mest glädje efter matcherna vi vunnit, fantastiskt och ett kvitto på att när man verkligen får ihop en grupp så ska man tänka sig oerhört noga för innan man tar in en chansvärvning som riskerar att bryta upp det som skapats.

Vilka lag kan då tänka sig att värva nu i slutet? Jag listar de tre lagen jag tror är bland dem som letar allra mest intensivt och några lag jag inte tror kommer värva.

Kommer värva

Färjestad – tog visserligen in Christopher Bengtsson så sent som igår men med alla de långtidsskador man har på forwards så tror jag nästan man känner sig tvingade att ge sig ut på jakt för att både kunna träna bra och samtidigt ha konkurrens om platserna.

Växjö – har faktiskt haft en liten dipp ett tag nu och det är bara Brynäs i hela ligan som gjort färre mål så att det kommer komma in någonting är jag ganska säker på, särskilt eftersom man valde att inte förlänga med Lauri Tukonen som man tog in så sent som i december.

HV71 – har ett par långtidsskador där det är mycket tveksamt om Christoffer Persson eller Filip Sandberg kommer spela mer denna säsong och där Martin Thörnbergs comeback tyvärr bara varade i två matcher. Vet att sportchef Hult vill gå in med en bred trupp när det ska avgöras så även om det kanske inte kommer in någon stjärna tror jag det kan komma in något på såväl back som forwardssida.

Sitter lugnt i båten

Luleå – årets succélag har ju  precis fått tillbaka Isac Lundeström och jag skulle bli väldigt förvånad om man ville rucka på dem som jag upplever det iaf ganska så inkörda formationer man har haft under säsongen. Visst kan det bytas någon gubbe här och där i kedjorna men jag tror man är väldigt nöjda med det lag man har och det är en stark guldkandidat helt klart!

Malmö – gjorde ju en trade häromdagen där man hämtade in hårdskjutande Björk i utbyte mot Stefan Warg och det var väl ett byte som jag hickade till lite av måste jag säga men det är ju tydligt att man tror hårt på Björk som en liten minivariant av  Hershley i powerplay och det kan ju om några månader visa sig varit ett genidrag! I övrigt känns det ju utifrån som man verkligen fått till en underbar lagsammanhållning och den tror jag inte man vill riskera med någon chansning.

Frölunda – Har senaste tiden plockat in både Gormley och Printz (känner man sig ung igen?) och jag tycker att man nu ska låta den grupp av spelare som är i Göteborg nu få chansen att växa samman för kvalitén har man men det blandas alldeles för mycket just nu. Lundqvist som kapten kommer bli oerhört viktig nu i slutet för att få ihop sina styrkor till en enad front!

Avslutar med att konstatera att det var 0,3 sekunder ifrån att min trippel satt i lördags. När det jävlas så ska det jävlas ordentligt eller hur nu ordspråket lyder men surt var det i alla fall!