Arlbrandt: ”Blir inte klok på Djurgården”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Blir inte klok på Djurgården”

Båda semifinalerna lever fortsatt och ikväll är det Luleå som är piskat att vinna för att inte tvingas att bli åskådare när finalen ska avgöras!

Färjestad har ju jag och kollega Fimpen varit lite tveksamma till om man har vad som krävs rent mentalt för att kunna gå hela vägen. Hockeymässigt så tror jag ingen i Sverige har frågetecken efter den frågeställningen, men det är just om man klarar av att spela sin skickliga hockey när de behöver göra det som har varit mitt huvudbry. Nu har man spelat två matcher med kniven mot strupen och faktiskt i mina ögon gjort sina två bästa matcher där, och det är ju ett väldigt gott tecken inför fortsättningen!

Tror dock såväl spelare, ledare och fans känner en viss frustration över att man satt sig i detta läget. Känslan är att man vid detta tillfälle istället borde ha lett denna serie med 3-2!


DIF imponerar utan att imponera

Djurgården blir jag inte riktigt klok på alltså. De matcher man förlorat i detta slutspel har man ju faktiskt varit riktigt svaga i allihop (två mot Skellefteå och två nu i semin) och jag kommer egentligen inte på något som imponerat så där jättemycket. Men att då ha kommit till ett läge när man leder en semifinal med 3-2 och har chansen att dunka in matchbollen på hemmaplan, det är inget annat än IMPONERANDE!


Vaska om i kedjorna, Bulan!

Luleå spelar som sagt för sin överlevnad ikväll och jag är spänd på att se ifall Bulan Berglund gör likt Pennerborn och roterar lite i laguppställningen för att få fram den extra energi som ser ut att behövas för att få hål på Mattson. Berglund känns mer som en coach som är beredd på att gå ända in i kaklet med de idéer (formationer) han tror på, men nu är vi i ett läge där det känns som att många enheter kört fast lite och jag tror det hade varit rätt att släppa sin egen övertygelse en smula för att kunna få fram det där sista som har saknats.


Luktar guld om Frölunda

Frölunda är väl det lag som imponerat mest på mig från det att pucken släpptes i slutspelet och när Mattson spelar på den nivå han gör för tillfället, ja då är det svårt att inte ge tipset till att vi får se en guldfest på Götaplatsen inom en snar framtid.


Speltips!

Som sagt kommer vi att få se ett desperat Luleå ikväll och en som trots allt spelat jäkligt bra, utan att få utdelning riktigt, tycker jag är Robin Kovacs. Men ikväll kan det vara dags, jag spelar på att vi får se minst två poäng från hans klubba ikväll!

Oddsboost: Robin Kovacs gör minst två poäng: 5,00

Oddset hittar du här


På återhörande!