Arlbrandt: ”2019 års bästa odds hittills”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”2019 års bästa odds hittills”

En match kvar innan uppehållet för landslagsturneringen på hemmaplan och många viktiga matcher imorgon! Växjö har återigen fått målproblem framåt och endast mäktat med 10 gjorda mål på de sex senaste matcherna och då är det förtvivlat svårt att vinna hockeymatcher.

Linköping är ett annat lag som har det tufft och man blev igår mer eller mindre utspelade för andra gången inom loppet av en vecka på hemmaplan när Skellefteå hämtade tre poäng. Jag vet att många inte gillar att skylla på skador och jag kan hålla med om det, men LHC har blivit otroligt tufft drabbade på backsidan. När namn som Bäckman och Bengtsson nu varit borta ett längre tag och nu även kaptenen Eddie Larsson varit indisponibel, ja då har kvaliteten helt enkelt varit för låg på ersättarna och man har blivit fastnaglade i egen zon väldigt stor del av matcherna. Min känsla just nu är att det (tyvärr!) är Linköping som är närmast att missa topp-10, men får man tillbaka några av herrarna jag nämnde nyss så kan det svänga fort.

Känns det inte som Luleå har förtvivlat svårt mot Brynäs? Jag har inte gjort någon ordentlig bakgrundskoll men minnet säger mig att det är så. Konstigt att dessa ”traditioner” lever kvar när det byts så pass många spelare i respektive lag varje säsong. HV har ju till exempel en horribel statistik mot Linköping de senaste 4-5 säsongerna och det finns säkert fler överraskande trender som jag har missat.

Efter att ha studsat upp rejält i lördags med tipsen var det pannkaka igår igen, men nu siktar jag på snabb revansch ännu en gång!


Lördagens troliga: Skellefteå-Linköping 1 (1,85)

Möttes som sagt igår och det var klasskillnad på lagen. Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt att vinna två matcher på kort tid mot samma motstånd (slutspel exkluderat) men nu när det är så pass viktiga poäng på spel kan jag inte se hur Skellefteå på hemmaplan ska tappa poäng mot ett vingklippt Linköping. 1,85 tycker jag är generöst!

Till oddsen


Lördagens drag: Brynäs-Malmö 2, moneyline (2,14)

Malmö spellediga igår medan Brynäs har en tripp till Luleå i benen, där man förvisso tog en hyperviktig seger, men annars har inte Brynäs imponerat på mig den senaste tiden. Jag tror Malmö har stor chans att knipa minst två pinnar här och till över dubbla degen tycker jag det är klart spelvärt!

Till oddsen


Lördagens skräll: Växjö-Rögle 2 (4,30)

Möttes också igår och enligt rapporterna var Rögle klart närmast segern och Växjö skall vara glada för den poäng man fick med sig. Lägg därtill att det är över tre månader sedan Rögle gick tomhänta ifrån en bortamatch i SHL och jag undrar ifall oddssättaren var tidig med fredagsgroggen när man tryckte ner Växjö ordentligt. Skynda fynda säger jag, för några 4,30 har jag otroligt svårt att se Rögle stå i när pucken släpps! Kan vara 2019 års bästa odds hittills!

Till oddsen


På återhörande!