Arlas tre spaningar efter säsongsinledningen

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlas tre spaningar efter säsongsinledningen

Nästan ett unikt uppehåll som vi befinner oss i just nu, sett till att jag i normala fall bara längtar till att SHL ska dra igång igen. Men denna gång känns det faktiskt rätt skönt med tanke på alla inställda matcher som var föregående vecka. Bara att hålla tummarna för att lagen nu fått bukt med smittan och att vi klarar av att genomföra denna säsong som planerat.

Nog pratat om pandemin, det kommer vi inte komma undan hur mycket man än önskar så jag tänkte ta lite tid för reflektion kring vad vi har fått se hittills. Kommer ge tre spaningar där jag likt mina speltips har en säker, en magkänsla (drag) och en chansning (krysset!).


Min säkra spaning: Färjestad vinner inte SM-Guld

Jag var väl en av ganska få (klappar mig själv ödmjukt på axeln) som inte trodde jättehårt på Karlstadlaget inför säsongen. Starten har också varit riktigt svag med deras mått mätt och nu gick dessutom den förre (!) lagkaptenen Rydahl sönder för resten av säsongen. Visst ser forwardssidan vass ut men jag tycker inte att varken målvakt, back eller centersidan är i närheten av guldklass. Så alla fans som läser detta, spara och kopiera denna utfästelse och släng upp den i ansiktet på mig om det skulle bli guld i vår (vilket det inte blir ?)

Färjestad tar guld (7.50)


Magkänslan: Oskarshamn undviker plats 13-14

Inte så svårt att säga det nu kanske ni tycker. Men även förra säsongen började laget bra, även om det inte var alls i den här farten, för att sedan vara direkt usla en stor del av säsongen. Jag vet också att laget denna säsong segrat en del matcher trots att matchbilden och de underliggande siffrorna skvallrar om att det borde varit torsk. Men jag bygger denna teori på att det är ett helt annat lugn utanför planen än vad det var förra säsongen och jag tror att även om det skulle komma en dålig period (som det gör för alla lag) har man detta året rutinen och kunskapen i föreningen för att stoppa blödningen och börja vinna matcher igen. Kan Zajac vinna backarnas poängliga? Jag tror det står mellan honom och Johannes Kinnvall där!


Min chansning: Frölunda vinner guld!

Detta kanske kommer ändra sig under säsongens gång (haha) men just nu är min känsla definitivt att Frölunda är laget att slå. Har på ett imponerande sätt fått ihop laget denna säsong. Lägg därtill att Rubin var strålande, backsidan otroligt bra och framåt har det varit jämn fördelning. Dessutom har man ett sparkapital i powerplay som är näst sämst. Man har även rutinen (Lundqvist, Hjalmarsson, Mursak, Carlsson, Lasu med flera) som verkligen behövs i ett kommande slutspel. Ju mer jag skriver desto mer känns denna spaning helt rätt.

Nu njuter vi av en ledig helg och taggar igång för en förhoppningsvis härlig tid fylld med omgångar utan inställda matcher. Må väl och ta hand om er därute!

Frölunda tar guld (7.50)


Missa inte senaste SHL-podden