Lista: Här är lagens viktigaste spelare

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Lista: Här är lagens viktigaste spelare

Vilken härligt jämn serie vi har och nästintill alla matcher är riktigt viktiga för de inblandade lagen, precis så som det ska vara! Örebro gick på en riktig mina när man dels förlorade sexpoängsmatchen mot Mora i sudden och dessutom fick storstjärnan Palushaj skadad. Det var nog ungefär det sämsta tänkbara för tränarstaben och det fick mig att tänka på vilken spelare i respektive lag som jag tror tränarna minst av allt ska åka på en långtidsskada.

Följande kom jag fram till men det är ju såklart bara rena spekulationer från min sida så ni som ser alla matcher med ert favoritlag får gärna fylla på!


Kolla in helgens SHL-odds


 

Luleå: Erik Gustafsson

Den stora prestigevärvningen inför säsongen och jag ska säga att jag inte var lika övertygad som alla andra men det är bara att göra en pudel för det har blivit en riktig fullträff. Otroligt lugn och trygg i sitt spel, oftast positionerad på rätt ställe men har varit mycket mer produktiv än jag trodde. Lysande på att få iväg de maskerade skotten från blå och jag tror inte bulan skulle hoppa högt av glädje om han fick avvara kaptenen under en längre period.


Färjestad: Michael Lindqvist

Svårt att plocka ut någon enskild här tycker jag då Färjestad är ett riktigt bra kollektiv med många som kan producera. Valet faller ändå på en riktig målskytt då dessa är så viktiga att ha, speciellt i ett slutspel där det blir tightare så är det underbart att ha en kille som du vet att räcker med en chans för att det ska smälla. Gjort 7 på 15 hittills och jag tror han bara kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går.


Frölunda: Simon Hjalmarsson

Kanske lite överraskande och kanske en smula färgat men jag tycker mig se att den gamle Simon är tillbaka igen. Den kille som var en stor del i att jag en gång lyckades vinna poängligan. Hårt arbete får man alltid av ”Hjalle” men nu börjar det offensiva spelet komma tillbaka till en nivå  som jag vet att han besitter. Hade det trögt i början hos Frölunda men just nu imponerar han stort på mig iaf!


Djurgården: Jakob Josefsson

Härföraren och kanske bäste spelaren såhär långt kom ganska nyss tillbaka från just en långtidsskada och även om det fanns en naturlig ringrost så tycker jag nu att han börjar bli dominant igen. I mina ögon så är han tillsammans med Reideborn djurgårdens solklart viktigaste spelare så han gör bäst i att hålla sig skadefri framöver:)


Linköping: Lukas Bengtsson

En kille jag blivit riktigt imponerad av denna säsongen. En hästspark till skott men jag gillar framförallt spelet med puck i egen zon, hittar ofta bra passningar ut men har även skridskoåkningen för att själv transportera pucken upp i banan om det behövs.


Växjö: Joel Persson

En personlig favorit och är ju i princip den ende backen i Växjö som har en offensiv värd att tala om, får såklart också ett megaförtroende i dessa situationer så att plocka bort honom från laguppställningen ett längre tag tror jag skulle bli riktigt kostsamt för Lakers.


Skellefteå: Oscar Möller

Firma Lindström/Möller har väl inte producerat på samma nivå som föregående säsonger men jag tycker ändå att han nånstans är hjärtat i Skellefteås offensiv. Med sin uppoffrande  spelstil ger han mycket energi till laget och man vet vad man får varje kväll av Oscar och det tror jag att många tränare uppskattar!


Har du sett avsnitt två av Fimpens resa än? 


Hv71: Jonas Gunnarsson

Felix Sandström har på intet sätt varit dålig utan tvärtom rätt vass när han fått chansen men i mina ögon är Gunnarsson en given etta och han har varit galet bra ett tag nu efter tränarbytet och på egen hand spelat in flertalet poäng till HV de matcher jag har sett! Vet också att det är en väldigt uppskattad kille i omklädningsrummet som har ett härligt driv att utvecklas och sådana grabbar unnar man ju framgång!


Malmö: Fredrik Händemark

Ni som läser bloggen vet ju att jag gillar Händemark skarpt och är verkligen en härförare som tar täten när laget går in till match med sitt fysiska spel men har även en skicklighet i sig som jag tycker glöms bort lite ibland. Har en känsla av att Malmö blir giftiga i vår med Händermark som lokomotivet!


Brynäs: Jesper Boqvist

Brynäs har en riktigt vass förstakedja där det är lätt att bli förtjust i nr 90! Skapar otroligt mycket chanser med sitt spelsinne och skridskoåkning och det är nog förmodligen sista säsongen vi får sen honom i shl på ett ganska långt tag. Ska bli spännande att följa i vår när matcherna blir tätare, jag tror han löser det galant.


Rögle: Ted Brithén

Motorn i förstakedjan som var oerhört bra under tiden Rögle gick från toksist till att vara med om att kampas om en direktplats till kvartsfinal. Kedjan har väl inte öst in på slutet när Rögle haft det lite trögare men han åtnjuter ändå ett stort förtroende hos ledarstaben och är inne i så gott som alla viktiga situationer på slutet.


Mora: Spencer Abbott

Har ett poängsnitt på 0,93 sen han kom till klubben och även om det bara blivit 4 kassar så skapar han väldigt mycket med sitt härliga spelsinne och teknik. Kommer bli en viktig pusselbit när laget ska försöka kriga sig kvar, denna säsong utan kval!


Örebro: Aaron Palushaj 

Se inledning.


Timrå: Niklas Svedberg

Visst har Anton Wedin haft ett härligt genombrott i år och killar som Palmberg ( på slutet) och Törnqvist har levererat på en högre nivå än vad jag tror ledningen hoppades på men ska Timrå klara sig kvar så är det till syvende och sist Svedberg som måste kliva fram och visa varför Timrå la många procent av sin spelarbudget på honom inför säsongen. Pratade i somras med Linus Omark som sa att Svedberg var den bäste målvakt han spelat med när det var viktiga matcher! Ska bli riktigt spännande att se om han kan leva upp till det berömmet i vår!

 

På återhörande/ Pär