Pär Arlbrandt: De här SHL-spelarna ska till OS

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt: De här SHL-spelarna ska till OS

Det blir en speciell OS-turnering som går av stapeln i Pyongchang i Sydkorea i februari. För första gången sedan 1994 finns inte NHL-stjärnorna med, vilket öppnar upp för en mägd SHL-spelare. Pär Arlbrandt har i sin blogg på NordicBet tagit ut dem han tror kommer med på Grönborgs lista. 

Viktor Fasth är given i målet. Arlbrandt skriver:
”Har i återkomsten till Växjö varit riktigt bra utan att kanske nå upp till sitt max ännu men var med i vm i våras och den här uttagningen är given.”

På backsidan nämns fyra spelare, samt två bubblare. Rasmus Dahlin är trots sin unga ålder redan redo att kliva ut på den stora internationella scenen:
”Sveriges nya superstjärna som visserligen blandat högt och lågt i år men gör saker (uppåkningar) så att det ibland känns som om det vore ett tv-spel man tittade på. Behöver bli bättre på att värdera när han ska göra detta, men jag tror ändå att det blir svårt för ledningen att hålla honom utanför denna trupp!”

Även tuffingen Daniel Rahimi får en plats i ”Arlas” trupp:
”Har varit precis så stabil och stark som jag trodde och hoppades, gör knappast aldrig något misstag defensivt och har utvecklat sitt passningsspel enormt de senaste åren. Är faktiskt given som defensiv back i min trupp!”

På forwardssidan dominerar serieledarna Färjestad, med Johan Ryn, Dick Axelsson och Joakim Nygård med. Om fartskrinnaren Nygård skriver han:
”Jag tycker han har varit så bra så att han förtjänar en plats här och nu när han dessutom blivit mer effektiv när lägena kommer så tycker jag det är dags att ta ut honom till det finaste vi har. Är inte många ens på den internationella scenen som kan matcha hans fart!”

Djurgårdens Andreas Engqvist får också en plats i den tuffa konkurrensen om centerplatser:
”Har lett Djurgården på ett imponerande vis och är en stor orsak till deras positiva start. Jag hade ett litet frågetecken på grund av att många som kommit från KHL haft det tufft i början här hemma, men han har verkligen motbevisat mig och varit riktigt bra åt båda hållen.”

Kolla in resten av spelarna från SHL som Arlbrandt tror får åka med till Sydkorea