Många kloka supportrar – jag hoppas spelarna känner samma sak

Hem » Bloggar » Mårthen Bergman » Många kloka supportrar – jag hoppas spelarna känner samma sak

LEKSAND. Precis kommit fram till Leksand. Solen skiner. Luften frisk. Har en väldigt bra känsla. Den kan vara helt bortblåst om några timmar. Eller gångrad med tusen.

Satt på ett hotellrum i Göteborg och glodde förlustmatchen senast. Skrek så det skakade i väggarna när Mattias Ritola kvitterade. Men det sket sig ju ändå.

Det var många fina Twitter-reflektioner efter matchen. Vissa som gav hopp och tröst. Andra som bara drog ner en ännu djupare i eländestankarna.


Dessa hör till de mer positiva.

Sen fanns det också dessa:

 


Sammanfattningen snor jag från den bländande Rolf Urbys låsta Twitter.
”Ändå inte riktigt samma arbetsinsats, energinivå, kvalitet och skärpa hos Leksand ikväll. Vi vet vad som kan växlas ur laget när var och en kommer upp ett par procent på varje sådan parameter. Vi förlorade ett slag. Vi ska vinna kriget.”

Jag hoppas verkligen att spelarna känner att de är med. Att det här är vårt kval.

Hur vi kommer upp ett par procent?

Jag är ingen coach men eftersom ni förmodligen undrar så ska jag svara er:

  • Låt Tex stå kvar. Ge honom 110 procents förtroendet. Inget jäkla hattande med keeprarna även om det inte var någon superinsats på Moras 2-1-mål.
  • Alsing klarar det inte. Se till att inte spela honom.
  • Tyskarna blir jag fortsatt inte klok på. De har ett lir ibland som är på en annan nivå (borträknat Ritto) otroligt, men jisses vilken hög risk de spelar med, och när de inte sätter dit lägena så blir det jobbigt.
  • Spela Ritto fem mot tre.
  • Tryck in Tobbe Fopp istället för Anton Karlsson. Han har gjort många baljor i år och den kedjan känns trubbig. Anton känns trubbig. Kommer i alla fall inte skada någon av kedjorna.

Det ska bli så jävla skönt att få skrika ut all ångest ikväll. Det är sannerligen inte samma sak att göra det på Scandic i Göteborg som på en ståplatsläktare.