KVALBLOGGEN: Jag orkar inte

Hem » Bloggar » Mårthen Bergman » KVALBLOGGEN: Jag orkar inte

LEKSAND. Hoppet tändes när Jon Knuts växlade upp med två mål i match fem. Det såg ut som att allt annat än det det hade sett ut som fram tills dess. Närkamperna, passningsspelet, avsluten, allt. Mora darrade, det var tydligt. Men ja, det gick förstås, som det så ofta när man börjar tro på det igen, åt helvete.

Jag är för färgad för att kunna säga hur mycket bättre Mora var men:

Jag orkar inte älta att det kanske hade gått om vi hade haft ett åtminstone halvdåligt power play,

Jag orkar inte fnula på att värvningen av ”Ritto” blev en negativ vändpunkt, vi tappade farten och den hårda pressen i offensiv zon och började istället lita på att Ritola skulle göra allt själv. Det hade väl varit okej om det också medfört att PP hade blivit bättre, vilket man trodde.

Jag orkar inte resonera kring varför inte Perra fick gå tidigare och varför Janos Hari spelade så mycket (DET kan man VERKLIGEN resonera kring).

Ingenting kommer ju leda någon annanstans än till Hockeyallsvenskan ändå.

Faktum kvarstår att om vi hade varit vakna och förberedda från början och inte först från match fem så hade vi haft råd med en match som den i går där vi långa stunder var det bättre laget men Mora gjorde målen.

****

Väl tillbaka i Leksand blev det Bosporen och pizza med Tobbe och Mark. Galghumor i kubik och sökande efter ljuset i tunneln.

Ackompanjerat av… ja, ni får lyssna själva (Amazing grace om det inte hörs)

Och inte blev det bättre på frukosten imorse.

****

Nu hoppas jag att sportrådet blir kvar, att VD blir kvar, att man lyckas förlänga med:
Lang (men honom snor väl Färjestad), Norén, Hauke, FF, Ritto, Wikman, Skedung, Karlsson, Pors, Jeppe, Grönberg, Tobbe Fopp, Knuts, Bertov, Alsing… Hade gärna sett att det blev något i stil med nedan (en aningen modifierad version av den laguppställning som jag och herr Jönslars-Eriksson satte ihop redan efter match tre).

Hauke
Hanses

Norén-Matte Nilsson
Alsing-Bertov
Björnstad-De La Rose
Kalle Ericsson

Ritto-Hugg-Pors
Liss-Ollas-Lang
Wikman-Grönberg-F Forsberg
Karlsson-Knuts-Tobbe Fopp
Bemström

****

Två favorittweets dagen efter:

****


LTJD. God natt.