KVALBLOGGEN: För Dalarna, för Leksand, för mitt hjärta

Hem » Bloggar » KVALBLOGGEN: För Dalarna, för Leksand, för mitt hjärta

Kaffebönan får gärna höra av sig om de vill göra rätt för sig och betala för gratisreklamen.


Hej, jag heter Mårthen Bergman och är poddare+skribent för SHL-bloggen. Jag älskar Leksands IF (vilket ni som någon gång lyssnat på SHL-podden knappast kunnat undgå). Inför den här kvalbloggen sa NordicBet att ”Det vore kul om du bloggade om det. Vi tänker typ ’Ångestbloggen’.”

Och med första matchen av sju (LOL, menade fyra) så kan man väl säga sagt to the gjort.

Under femminuterspromenaden från underbara Korstäppan (aka mitt andra hem) till Tegera arena så kände jag en härlig nervositet. Kände mig levande (hehe), frisk luft, lugnt och stilla, inte en människa i synhåll (alla var redan i arenan visade det sig). Jag tänkte att det här, det blir bra det.

NOOOOG.

Det började asbra första tio och Leksand gjorde precis som jag hoppades. Smällde på Moras ”pissveka backar” (som Leksands klackledare Martin uttryckte det här) så det sjöng om det. Sen sköt Matias Lassen (vem annars?) ett pissvekt skott och vips var det tack och godnatt.

Här har ni mina tankar inför/efter var och en av de tre perioderna.

Inför period 1.
Nu. Jävlar. Kör. Vi.

Efter period 1.
Stäng. SHL. Nu.

Inför period 2.
*Lägger ett bet på 500 spänn på att Mora gör nästa mål*

Efter period 2.
Är det för att jag har en röd mössa på mig?
Atte är i alla fall bra. Vilket i och för sig inte spelar någon roll då han släppte ettan och det betydde mer än alla klassräddningar efter det.

Inför period 3.
Tänk om det blir mål för Leksand direkt i PP nu. Är lite sugen på att gå ner och ställa mig i klacken men eftersom att Lokan var slut i presskiosken så fick det bli Cola Zero och det pallar inte min mage. Känns risky på nåt vänster. Stiko (som spelar Leksandshymnen ”Bröder”) levererar i pausintervjun när han får frågan om kring vad laget borde ändra på till tredje: ”Prova göra mål, det är jättebra”.

Efter period 3.
Aldrig varit så oglad över att ha vunnit 525 spänn. Hatar sport.

****
Kommer ett mer positivt inlägg lite senare. Men först lite bilder.

Får köpa ny mössa, det var säkert dens fel. Men jag rannsakar mig själv och det hoppas jag spelarna också gör.

SHL-bloggen – Behind The Scenes. Rummet på Korstäppan. Här ska jag tillbringa de kommande… ja, jag tänkte ju att det skulle bli lite längre än vad det nu känns som att det blir.

SOLEN SKEN över Tegera Arena. Det var innan match, ska kanske tilläggas.

Några levererade i alla fall. LTC (Leksand Tifo Crew) och Superstars körde på som om det inte fanns någon morgondag. Ironiskt nog ville man se krigare som Tobbe Fopp men fick se motsatsen.

Snälla.