Jag kommer stå där och hoppas ikväll igen

Hem » Bloggar » Jag kommer stå där och hoppas ikväll igen

LEKSAND. Vet i ärlighetens namn inte vad jag ska skriva i dag. Luften gick ur lite i söndags. Jag trodde på det så sjukt mycket och det är lätt att bli förblindad av alla skott på mål och att Leksand till synes tryckte på matchen igenom.

Men riktigt så var det ju tyvärr inte. Mora är inte så bra, de skapar inte så mycket och det känns som att vi borde kunnat slå dem i alla de tre förlustmatcherna. Men det är inte bara tillfälligheter. Vi kommer inte in på mål, vi stör inte Engstrand tillräckligt och handen på hjärtat så är ganska många av avsluten alibi-skott. Ser bra ut i statistiken men ordet ”plockpotatis” hade varit en komplimang till många av skotten.

****

Gällande tyskarna så har jag ändå försvarat dem många gånger. Sett det bra i deras ”skills” och förmåga att låsa fast pucken. Men som det sett ut senaste matcherna så har jag tappat det där också. Det finns en viktig grej att poängtera här. De är inte dåliga för att de inte bryr sig. De kanske är sämre tränade, det har jag ingen aning om, de kanske är nervösa som fan för att det finns enorma SHL-bonusar att casha in, det har jag heller ingen aning om. Men det jag har någon aning om är att de är tröga, tar massor av felbeslut, inte ens skapar några chanser längre och varenda jäkla gång de får starta i offensiv zon (läs: typ varje gång de är på isen) så tar det max tio sekunder och sen är de fastspelade i egen zon istället, och där håller de inte allsvensk klass.

Resten av truppen får säga vad de vill, men det syns tydlig hur laget tappar energi när våra ”supertyskar” inte bidrar på det sättet man kan förvänta sig. Jag tycker att de ska petas. Inte för att de är storstjärnor som underpresterar, utan för att de faktiskt inte spelar tillräckligt bra för att gå in på fyra kedjor i det här laget just nu. Erik Aterius och Martin Grönberg bbidrar med mer. För att inte tala om vad Fredrik Forsberg hade gjort.

Visst, Grönberg, Aterius, Tobbe Fopp, Karlssons, Knuts etcetera kanske inte är spelarna som gör mål. Men det är inte de spelarna som ska vara våra målskyttar hellre. Och då tycker jag att de som river, sliter och köttar in på mål mest också är de som ska spela mest.

****

Jag kommer stå där i Mora och hoppas ikväll igen. Det är som bekant det sista som överger en. Och Leksands IF brukar vara bra på att ge mig det.