Brendheden: ”Vuxit fram till ett ankare”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Vuxit fram till ett ankare”

I kväll ska jag åka till Kinnarps Arena för att spana in HV71 som tar emot Djurgården. Det är verkligen en match som jag ser fram emot. HV71 har nu tre raka segrar med målskillnaden 16–1. Det är verkligen så att Stephan Lundh har fått försvarsspelet att stämma.

Nils Andersson och Eric Martinsson är två kreativa spelare som fått ordning på när det är läge att spela enkelt. Men det är framför allt en dansk som imponerat på mig. Markus Lauridsen har helt plötsligt hamnat på topp tre i poängligan av SHL:s backar. Han har dessutom imponerande plus minus och har verkligen vuxit fram till ett ankare i Jönköping. De e dejligt det! Ska bli intressant om Jonas Gunnarsson kan fortsätta med att vara en nolla, ni förstår vad jag menar.

På andra sidan ställs han och hans kompanjoner mot Djurgården. Ett Djurgården som lyckades avancera vidare i CHL efter 4–1 mot Skellefteå hemma i tisdags. Det var förmodligen en ordentlig överkonsumtion av kaffe som gjorde att man krigade sig igenom den matchen. Det var nämligen ingen direkt fartfylld historia. Det tror jag Djurgården bryr sig desto mindre om. Det var otroligt viktigt för dem att vinna. Jag var lite tveksam till Dick Axelsson och hans fysiska status inför hans comeback. Det är jag i och för sig fortfarande men med hans offensiva kvaliteter har Djurgården mer bredd. Han är puckskicklig, irrationell och grinig. Det är precis vad Djurgården skriker efter för tillfället. Jag kommer definitivt hålla extra bevakning på honom ikväll. Han brukar vara i händelsernas centrum och är väl förmodligen även det i Jönköping denna torsdagskväll.


Spela på kvällens SHL


CHL är inget vi ska orda för mycket om. Men om det var sömnigt i Stockholm i tisdags var det allt annat än sömnigt i Göteborg. Herregud, vad bra Frölunda var. Det var alltså Färjestad som de lekte runt med. Laget som ligger en ynka poäng bakom dem i SHL-tabellen. Hoppas de håller igen lite så att resten av säsongen fortsätter vara intressant. Presterar dem som i tisdags är där ingen som kan matcha detta globetrotterlag från Göteborg.


Jag har varit kritisk mot Linköping och har varit inne på att Berts sidor i hans dagbok varit lätträknade. Den boken har nu övergått från en pocketvariant till en större bok med lite finare omslag. Det är framför allt de tongivande spelarna som klivit fram. Jag tror inte Linköping kommer klättra så många placeringar men de kan definitivt andas ut lite nu. Det är framför allt tack vare att både IK Oskarshamn och Leksand har påbörjat en prenumeration på de två bottenplaceringarna. Möjligtvis en prenumeration som är uppbunden till seriens slut.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Rögle har enorma skadebekymmer och ska vara oerhört tacksam för varje poäng som skrapas ihop fram till nästa landslagsuppehåll. Malmö bör fundera på att börja servera skivat bröd i restaurangen och Örebro fortsätter vinna. Skellefteå så lite sega ut i tisdags. Är det kanske till och med läge för IK Oskarshamn att vinna en match ikväll?

Dagens citat kom från en kille i mellangrabbens lag. Efter att missat autografer från två a-lagsspelare som deltog på vår träning igår kom den här fina ”Andrée kan inte du skriva deras autografer på min klubba”. Den förfalskningen genomfördes inte…

Vi ses i Kinnarps,

À Bientôt