”Vilken makalös första period Brynäs gjorde!”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Vilken makalös första period Brynäs gjorde!”

Inför finalmatch två efterlyste jag mer intensitet och högre fart från de båda finallagen. Det fick jag och för det tackar jag Brynäs! Jag tror att alla förväntade sig att Brynäs skulle komma ut i ett vansinnigt tempo, vilket de minst sagt gjorde. Vilken makalös första period Brynäs gjorde! Att det bara stod 1-0 efter den första perioden kan HV71 tacka Linus Söderström och högre makter för.

HV71 såg chockade ut och blev allt som oftast väldigt omständiga och stillastående på grund av den hårda press Brynäs satte. Brynäs pulveriserade HV71 i 3/4 av matchen. Trots att Brynäs ägde större delen av matchen och kontrollerade allt, så krävdes det ändå förlängning för att skilja de båda lagen åt. Det är just det som är tjusningen och charmen som gör att vi älskar den här sporten! Matchbilden svänger så fruktansvärt fort och på bara ett par sekunder ändras allt, exempelvis när Martin Thörnberg först reducerade och sedan kvitterade! Då känns det faktiskt som att HV71 ska vinna i den kommande förlängningen. Nu skipades ändå rättvisa eftersom Linus Ölund helt rättvist avgjorde matchen efter 3.18 i förlängningen.

HV71 fick verkligen slita för att hänga med i Brynäs otroliga tempo. Ett tempo som Brynäs inte orkar hålla över 60 minuter men som kan knäcka vilken motståndare som helst långt innan matchen är slut. När Brynäs får upp farten har de dessutom tyngden och aggressiviteten. Den kombinationen gör att de kan checka fast HV71:s spelskickliga, men inte så välvuxna, backar. HV71 har en backbjässe i Christoffer Persson som får dra ett tungt lass i det fysiska spelet. Det finns en anledning till att Persson har Brynäs retstickor efter sig som bålgetingar. Granström var framme under uppvärmningen i tisdags och påminde Persson om att tacklingen på Oskar Lindblom i finalmatch 1 inte accepteras. Alcén ligger på honom i byte efter byte och tar gärna lite ordväxling efter avblåsningarna. De vet att Persson med sitt defensiva och fysiska spel är viktigt för HV71 och jag passade på att slå en signal till honom för att höra om hur han upplever stämningen på isen.

Ikväll är det holmgång nummer tre i Jönköping. Lagen har vunnit varsin rond och de har imponerat i en match var. HV71 behöver förbättra sitt passningsspel från i tisdags eftersom det då hade en alldeles för hög felprocent. De behöver även göra bättre avvägningar mellan att spela enkelt och att spela konstruktivt. I tisdags spelade backarna fast sig i egen zon för många gånger vilket krånglade till det ordentligt för dem. Brynäs i sin tur ska försöka få med sig tisdagens intensitet och fart ända till Kinnarps Arena eftersom just denna intensitet och fart stressar fram misstag hos HV71. Matchen ikväll kommer ge en fingervisning om åt vilket håll den här finalserien är på väg. Orkar Brynäs driva upp ett tempo HV71 inte mäktar med eller är HV71 för bra på hemmaplan?

Läs hela intervjun med Christoffer Persson här.

À Bienôt,

Andrée