Brendheden: ”Han är ännu viktigare än Brithén”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Han är ännu viktigare än Brithén”

Nya inställda matcher gjorde att gårdagen endast innehöll tre matcher att bevaka. Malmö åker på sin andra släng av smittade spelare och den kom minst sagt väldigt olägligt. Malmö hade en uppåtgående trend som nu helt stannar upp. Nu blir det istället en vecka i isolering och taktkänslan försvinner likt Grönlandsisen. Det är inte bra alls.

Samtidigt så är det väl lite så det är och att några lag får två vänder av smitta, känns väl inte helt orealistiskt. Spridningen verkar inte minska i området här i söder. Nu är det ju dessutom sportlov och då måste man ju åka halva Sverige runt för att hitta rätt aktivitet, eller?


Några som hade tagit lov igår var Rögle. Det var nästan en lite komisk känsla när Färjestad efter cirka fyra minuter smällde in 3–0. Rögle tittade på och Färjestad var hänsynslösa i sina avslut. Rifalk som nollat det mesta på slutet blev utbytt och in kom SHL-debutanten Calle Klang. Men Cam Abbott tyckte inte det var någon klang och jubel med det och bytte ut honom igen, efter 46 sekunder på isen. Han höll nollan i alla fall.

Rögle har börjat få ett svagt hemmafacit (5 förluster de 7 senaste) och verkar nästan trivas bättre på bortaplan. Mycket snack om de ändrade förutsättningarna igår när Färjestad fick landa i Malmö och bussas till Ängelholm. Vi snackar alltså en bussresa på typ en timme. Det reder man nog som professionell ishockeyspelare. Färjestad är på gång och man smyger med som en otäck kandidat till att störa vem som helst i ett stundande slutspel. Stark seger igår mot Rögle med 4–0.


Färjestad vinner guld? Odds 12.00


Skellefteå besegrar Linköping på bortaplan med 5–2. Efter att ha besegrat Frölunda i förra veckan så har LHC nu förlorat två raka matcher. Framför allt förlusten mot Oskarshamn i lördags var otroligt jobbig. LHC är skadedrabbat och har bland annat plockat in Josh Ho-Sang. Visst han har inte spelat på länge men det såg inte särskilt bra ut. Jag tror det fanns en anledning till att Örebro inte var helt nöjda med honom. Såg ett kroppsspråk som gav mer att önska med mycket huvudskakande. Det var inte hjälmen som satt fel kan jag säga.

Linköping är i botten och fyller på med skador i truppen. Oj, vad det känns jobbigt i LHC nu. Skellefteå är däremot ruskigt bra. Det har varit mycket snack om att Ted Brithén var en sagolik värvning i sista stund innan transferfönstret stängde. Jag är inne på att Pär Lindholm är nästan ännu viktigare för sitt Skellefteå än Ted är för Rögle. Han lyfter direkt sina medspelare och ger en helt annan tyngd framåt i Skellefteå. Är där något lag som motståndarna bör frukta ordentligt i ett slutspel så är det nog ta mig tusan Skellefteå.


Skellefteå vinner guld? Odds 8.00


Djurgården gjorde en formidabel match mot Luleå borta i lördags när man vann med 5–4. Mot Örebro igår gör man ingen formidabel match, men är absolut tillräckligt bra för att vinna mot Örebro. Framför allt i den första perioden så hade Djurgården en uppsjö av öppna lägen att överlista Enroth. Skottstatistiken talar sitt tydliga språk som Djurgården vinner med 32–15.

Nu förlorar man med 1–0 och gör alltså inget på dessa 32 försök. Sista skärpan saknas. Djurgården ligger i ingenmansland i tabellen. Laget får inrikta sig på att hålla avståndet neråt och sen pusta ut i att man undviker kval. Det tycker jag att laget ska vara nöjda med.

Örebro avancerar upp till topp 6 igen. Det blir ett spännande race mellan Örebro, Leksand och Frölunda i kampen om topp 6. Nästa match för Örebro mot ett revanschsuget Rögle, som laget brukar ha problem med att besegra. Den blir intressant den.

Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt


Missa inte veckans SHL-podden

Spela på SHL