”Jag har ett STORT frågetecken i Färjestad”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Jag har ett STORT frågetecken i Färjestad”

De fyra bästa lagen i grundserien ska nu göra upp mot varandra. Det är väl det mest naturliga och vettiga att det blir så här. Faktiskt också det mest rättvisa. Det gör att det inte finns någon överraskning i kvartetten och inte heller någon svag länk i kedjan. Alltså ingen slagpåse någon kan drämma till med fyra noll i matcher.

Det var en jämn match igår mellan Färjestad och HV71. Färjestad kändes hela tiden lite skickligare än smålänningarna. HV71 visade däremot ett hjärta för sin klubb som hade löst samtliga singelproblem i Ensam mamma söker. Jag trodde Gunnarsson skulle ta sitt HV71 vidare genom att spika igen kassen med brädor. Det gick inte, inte när Färjestad fick igång sin fruktade förstakedja. De klev fram precis när det behövdes som mest.


Du missar väl inte serien Nostalgitrippen?


Nu tror jag faktiskt mycket kommer lossna från deras axlar och de kommer att producera mot Djurgården. Jag har ett STORT frågetecken i Färjestad. Målvaktssidan är inte bra. Markus Svensson såg ärligt talat svinnervös ut och hade han blivit tuffare testad hade inte Färjestad vunnit. Det kommer han däremot att bli mot Djurgården i semifinalen. Vi får se om seriesegrarnas målvaktsspel räcker till, eller det är det som blir den felande länken.

Matchen mellan Färjestad och Djurgården känns på förhand som en öppen historia där offensiv lust kommer stå före defensiven. Det har förutsättningar att bli en fartfylld och frejdig semifinal. Förutom målvaktskampen kommer hockeyfrillekampen mellan Nygård och Jonsson-Fjällby bli en match i matchen. Dick Axelsson och Johan Ryno är en annan intressant drabbning. Målskyttarna Bemström och Lindqvist går en duell om vem som ska göra flest mål för sitt respektive lag.

Färjestad tar guld: 3,50
Djurgården tar guld: 4,10


Rönnberg & Berglund låter som en humorserie

Semifinalen mellan Luleå och Frölunda känns ganska olik den andra semifinalen. Det här känns verkligen som en coachduell där två vresiga tränare ska försöka få ett mentalt övertag på den andre. Det här kommer bli så himla kul att följa, vem som ska spela smartast av herrarna Rönnberg & Berglund. Det låter lite som en gammalsvensk humorserie ”Rönnberg & Berglund”. En serie om två tränare som kommer vara så intressanta att följa. En serie om två norrlänningar som älskar ishockey och som är beredda att offra allt för sina lag.

Det är även i den här semifinalen många intressanta dueller. Målvaktskampen blir som vanligt avgörande där Luleå har stort försprång. Jag unnar verkligen Lassinantti att få bli lite hjälte. Han har haft svårt att hålla ihop det hela vägen men i år har jag en känsla att det kan vara hans år. Ryan Lasch kommer fortsätta servera mackor med både ost och skinka på, så det är upp till hans polare att ta för sig. Vi får se om det räcker mot Luleås defensiv eller den sidan av myntet segrar.

Frölunda tar guld: 4,40
Luleå tar guld: 3,50


Dalarna står stilla efter match fyra. Leksand är alltså en match ifrån SHL. Roger Melin kommer få livstids fritt boende på Moskogen om det skulle gå vägen. Det är ta mig tusan en bragd i så fall!

À Bientôt