”Stämningen lär ha varit ganska orolig”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Stämningen lär ha varit ganska orolig”

Malmö besegrade igår Oskarshamn och det kan man till stor del tacka bröderna Westerholm för. De flesta av spelarna såg ut att ha besökt Oskarshamns sjukhus innan för att gipsa till handlederna. Det besöket hade brödraparet hoppat över och i stället smörjt in handlederna med linolja.

Det var finess när de i den tredje perioden avgjorde genom att sätta 3–2. Vikten av tre poäng är en sak, att det var mot en bottenkonkurrent är en annan. Tror nästan att det viktigaste i sak var att Malmö kunde vinna trots att Alsenfelt fick kliva av inför den tredje perioden. Det är nämligen inte superofta som Volden står och betydelsen av att Malmö kan vinna ändå är stor. Det kan ofta höja ett lag när sådant händer.

Stämningen bland spelarna inför en avgörande period när ett besked om målvaktsbyte kommer lär ha varit ganska orolig. När det sedan visar sig att det gick vägen blir det motsatt effekt och sådant bygger laget. Oskarshamn spelar okej och tar fina skalper lite då och då. Frågan är bara nu om rutin och kompetens är tillräcklig för att börja kriga om att undvika de två sista platserna i tabellen. Där är Oskarshamn i allra högsta grad indragna nu efter att tidigare varit lite i skymundan.


Kolla in alla SHL-oddsen


Brynäs ”vilade” några spelare i tisdagens bortamatch mot Rögle. Det för att de skulle vara helt 100 i den viktiga matchen mot HV71 hemma. Det var en riktig batalj vi fick skåda i Gävle igår. Den tredje perioden var väldigt rolig att följa då det svängde i spelet och chanser radades upp åt båda håll.

Jag måste ändå säga att Brynäs var lite mer förtjänta av tre poäng igår. Laget skapade fler tydliga lägen och Hugo Alnefelt gjorde ett par riktiga idioträddningar för sitt HV71. Ersson i hemmamålet var inte dåliga han heller i och för sig. Kul att vi får fram så bra yngre målvakter som vi kommer se mycket av i framtiden. Matchen gick till förlängning där Brynäs Palve avgjorde. Det kunde han faktiskt ha gjort under full tid då han med 8 sekunder kvar hade ett tokbra läge. Extremt viktig seger för Brynäs.


Rifalk nollade Djurgården på Hovet när serieledarna Rögle enkelt hovade in tre poäng. Oturen grinade Armalis i ansiktet där en sargstuds blev 1-0 till Rögle. Sen var det ridå ner.


Rautio nollade Frölunda när Linköping tog tre poäng. Rautio har nu fått komma till ordning i LHC och har insett att det är Östergötland som gäller. Jag gillar Rautio och om det i bottenstriden kommer handla om vem som har vassast keeper kan mycket väl Linköping ligga bra till. Nästa omgång blir en nagelbitare när Linköping ska till Oskarshamn och försöka förbättra sitt svaga bortaspel.


Leksand vinner mot Skellefteå borta med 6–3 och det är väldigt imponerande. Känns som Leksand faktiskt kan blanda sig in i topp sex-striden. Fjärde raka segern nu, imponerande!


Färjestad tar revansch mot Luleå efter förlusten i förlängning i tisdags. Nu var det ombytta roller och 3–2 i övertid till Färjestad. Jag har en sådan konstig känsla som får mig att tro att Färjestad mycket väl kan gå riktigt bra sista 10 omgångarna. Vi får se.


Det skiljer alltså nu 1 poäng mellan lag 10 och lag 14. Herregud vilket race det här kommer att bli!

À Bientôt

Missa inte veckans SHL Playbook