”De är som ett kompispar på ett ålderdomshem”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”De är som ett kompispar på ett ålderdomshem”

Förra veckans lag i SHL är definitivt Malmö. Dubbelseger mot Djurgården och hemmaseger mot Mora är väldigt imponerande.

Alsenfelt och Nihlstorp är helt klart ett av seriens bästa målvaktspar. Ibland får jag känslan av att de är som ett kompispar på ett ålderdomshem. De trivs med sin tillvaro och är nöjda med tryggheten och känslan av att vara hemma i Skåne. De håller inte på med en massa flaxande eller så kallade tv-räddningar utan överlåter den typen av artisteri till de ”nya” grabbarna i branschen. De stöttar varandra och har kommit till en gräns där man faktiskt gläds åt varandras framgång, på riktigt. Båda vet att NHL eller drömmar om att bli bäst i världen är ett passerat kapitel. Man är nöjd med tillvaron och har inget behov av att göra något annat än att spela för Redhawks. Det är något de dessutom gör förbannat bra och duon ger Malmö möjligheten till seger, varje match. Det är kul med rostiga gamla målvakter som levererar högklassig kopparplåt.


Kolla in helgens SHL-odds


I lördags satt jag i Lindab Arena och kikade på Rögle-Luleå. Luleå är riktigt bra i år. Gillar verkligen sättet de lirar hockey på med otrolig fart och fläkt. Satt också och funderade på hur skönt det måste vara att kunna lira hockey utan att behöva anstränga sig. Som t ex Daniel Sondell har det. Han har aldrig svettats och kan köra runt med lössnus och se ”skön” ut på isen. Där hade man själv haft andnöd med en munfull med snus likt en jordhög. Rögle har ingen målvakt som kan bära dem till nästa nivå och inte blir det bättre när fel målvakt presenteras i lagets line-up. Igår såg den presenterande Pogge, men spelande Kolppanen, otroligt osäker ut.  Många snackar ju om Lundeströms spark. Jag fattade ingenting och gör faktiskt fortfarande inte det. Sparkrörelse? Snacka om att vi försöker få ner målsnittet i ligan. Jag ser det som att Luleå blev rånade på ett mål och förmodligen tre poäng. Döm mål där för tusan!

Frölunda blev avklädda av ett effektivt Djurgården. Inte bara lite avklädda. Det var över tio år sedan Frölunda fick den typen av däng. Jag håller Frölunda högt i årets SHL. Men precis som för Rögle så tror jag inte målvakterna är tillräckligt bra. Det är INTE ok att efter en spelad period ligga under med 1–5 på hemmaplan, mot en storstadskonkurrent. Rönnbergs har otroligt mycket att tänka på och frågan är om han börjar tveka på sin förmåga. Då tänker jag främst på hans förmåga att ha hela gruppen med sig i en gemensam krigaruniform. Där tvekar jag nämligen lite nu. Dessa funderingar berör alltså ett lag som ligger trea i tabellen, vilket bekräftar den komiska serie vi följer i år. Ett tydligt exempel är också när Djurgården efter två raka förluster mot Malmö, krossar Frölunda, på bortaplan. Vem såg den komma?Skellefteå kvitterade med 0,2 sekunder kvar och oturen grinar faktiskt Örebro rakt i nyllet, igen. Men laget passerade trots allt Mora och är nu på jakt uppåt i tabellen. Jag tror Skellefteå börjar hitta mer och mer rätt och anser att Jesper Jensen kan komma hyfsat in i lagbygget. En som vi kanske inte kommer se så mycket mer av är Juhamatti Aaltonen, som hölls utanför laget i lördags. Tråkigt för artisten Juhamatti att det inte lossnar och nu är det väl snart bara att åka hem till Finland igen.


Veckans Zorro:

Rögles Nils Höglander mot Färjestad borta i torsdags. Höglander är en artist och när han får kontroll på när han ska trolla (för det fungerar inte hela tiden), så kommer han sprida magi. Lill-Potter!


Veckans knä:

Isac Lundeström Luleå.


Veckans smålänning:

Mattias Tedenby som var tungan på vågen i derbyt mellan Hv71 och Växjö i lördags. Han kan ensam dominera en match som få andra. Wrooooom!


Veckans slakt:

Timrå styckade Mora med 5–0 på bortaplan i torsdags.


Veckans Juhamatti:

I´m going home…or?


Veckans Sylvegård:

Emil hängde två kassar mot Mora och visar verkligen hur viktig han är för det egna laget. För motståndarna är han mest en pest och pina (även om många innerst inne egentligen gillar honom).

À Bientôt