Brendheden: ”Släng in kepsarna!”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Släng in kepsarna!”
Luleås Patrick Cehlin jublar efter 1-0 mot HV71.

Foto: Bildbyrån

I gårdagens omgång av SHL gjordes det två nya hattrick. Patrik Cehlin är i en makalös form just nu och gjorde samtliga Luleås tre mål i hemmasegern mot HV71. Cehlin har nu gjort Luleås fem senaste mål och förtjänade verkligen att bli uttagen till Tre Kronor igen. Ska jag vara helt ärlig så förstod jag inte vad som hände i Rögle ifjol.

Jag vet att det är historia nu och att det var skadebekymmer som förstörde fjolåret för Cehlin. Men jag kan säga att det slog gnistor kring Cehlin när han i lördags återvände till Ängelholm för att möta sina forna lagkamrater. Han gjorde två mål i den matchen och det syntes ända upp på läktaren hur gött Cehlin tyckte att det var. Jag tror det finns en hund begraven i förhållandet mellan Cehlin och Rögle. Anders ”Masken” Carlsson lär väl i alla fall gräma sig över att han inte lyckades signa Cehlin. Jag trodde mycket på Cehlin inför säsongen och skrev bland annat i tidigare blogg att han skulle göra över 20 mål. Nu har han gjort åtta, vi får se om jag får rätt.

Det andra hattricket stod Joachim Rohdin för, då hans Karlskrona slog Örebro med 6-3 hemma. Det var en otroligt viktig seger för Karlskrona som på slutet verkligen haft svårt att få spelet att stämma. Dessutom har man haft stora bekymmer med målskyttet och hade inför matchen gjort som flest 4 mål i samma match under årets SHL. Nu blev det proppen ur för blekingelaget och förhoppningsvis bygger det här offensiv optimism för dem.

Örebro som jag berömde i en av mina tidigare bloggar har stora problem. Det defensiva spelet som var så stabilt och harmoniskt tidigare, har nu börjat svaja. Det ska bli spännande att se hur lagets karaktär tacklar den här situationen, då laget nu faktiskt har fyra raka förluster och för första gången i år arbetar i motvind.

Redan åtta hattrick den här säsongen

Det är faktiskt så att det redan blivit åtta hattrick i årets SHL. Det tycker jag är anmärkningsvärt. Rögles Daniel Widing gjorde den 22:e november det andra hattricket under fjolårets SHL-säsong. Nu har vi redan åtta stycken och är bara i början på november. Jag vill faktiskt se mer aktivitet och kultur på läktarna vid ett hattrick. Kepsar, hattar, mössor, eller vad det nu skulle kunna vara tycker jag att man ska kasta in på isen om någon spelare lyckas göra tre mål. Det är faktiskt en stor bedrift att i de ofta målsnåla tillställningarna göra tre mål, så det ska uppmärksammas. Släng in kepsarna, ni kan hämta dem hos vaktmästaren efter matchen!

Skellefteå vann igår tungviktsmötet mot Frölunda i Scandinavium med 2-1 och förstalinan klev fram och avgjorde till lagets fördel. Frölunda kommer än så länge i år inte in i den där sköna vinnarlunken där man som lag tar ett par segrar utan att egentligen imponera. Där har inte Frölunda hamnat i år och därför är laget placerat först på en nionde plats i SHL-tabellen.

Helt plötsligt så är Malmö seriens formstarkaste lag då de tog femte raka trepoängaren igår. Det som imponerar mest är att laget gör det här trots skadebekymmer och förändringar i tränarstaben. Det visar på att laget har spelare som är villiga att arbeta för varandra och att det finns en arbetsmoral i årets Malmö som är på hög nivå. Får det här laget ihop ekvationen med hårt arbetande spelare och spetsspelarna är laget ruskigt spännande.

I Linköping var Jonas ”Monstret” Gustavsson en stor anledning till att laget tog tre poäng hemma mot Brynäs. Av det jag såg från matchen så konstaterar jag att Brynäs är bättre än tabellen visar och kommer att börja ta placeringar. Däremot är laget i viss tidsbrist då avståndet till lagen uppåt hela tiden växer, så det gäller att gasa Brynäs, nu!

Ikväll har vi två intressanta matcher. Rögle har back-to-back mot Växjö Lakers och behöver ta poäng för att inte bli ännu mer fastcementerade i botten. Fredagkväll hemma i Lindab Arena brukar innebära lite extra stöd från läktarhåll. Stöd från läktarhåll kan Djurgården definitivt räkna med då serieledarna Färjestad kommer på besök. Är det bra drag i Lindab en fredagkväll kan det ändå inte i närheten jämföras med en fredagskväll i ett livat Hovet. Det blir en grym back-to-back-match mellan två av ligans för tillfället bästa lag. Så glöm inte att kombinera tacofredag med hockey!

À Bientôt
Andrée