Semifinalerna spetsas till…

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Semifinalerna spetsas till…

Malmö behöver verkligen vinna ikväll! Lyckas de inte med det tror jag vi kommer att få gratulera HV71 till en finalplats redan på söndag då lagen möts i match fem i Jönköping. Efter att sett mötet mellan lagen i onsdags ser jag inte någon annan utgång. HV71 gjorde en formidabel insats medan jag för första gången i slutspelet såg tendenser till trötthetstecken hos Malmö.

Det är inte så konstigt att sådana tecken visar sig nu med tanke på att vissa spelare i Malmö har matchats oerhört hårt en längre tid. Skadeläget och avstängningar underlättar inte direkt heller situationen för Redhawks coachteam. Får inte Malmö tillbaka vissa av sina skadade spelare, eller att en målvakt fullständigt storspelar, kommer det att bli oerhört svårt att vinna. Det måste kännas lite frustrerande för Malmö att ha hamnat i detta läge och att inte få en ärlig chans att mönstra sitt absolut bästa lag. Skadorna de fått är av oturskaraktär medan avstängningen är befogad. Malmö hade definitivt behövt samtliga tillgängliga mot ett HV71 som gör allting rätt i match tre och fullständigt kör över Malmö och vinner med 5-1. Malmö har överraskat många i årets slutspel, men skulle de återhämta sig efter den åktur HV71 bjöd dem på i onsdags så är det anmärkningsvärt. Är det sista chansen för Malmö ikväll? Jag tror det…

Spela på Malmö-HV71 här. 

Frölunda var inte många hundradelar från att kvittera första semifinalmatchen mot Brynäs i Scandinavium efter en makalös upphämtning. Slutsignalen hade gått och Brynäs kom undan med en 4-3 vinst med blotta förskräckelsen. Redan då sände Frölunda signaler att laget börjar hitta sin formkurva. I semifinal två och tre har Frölunda faktiskt kört över Brynäs med klara segrar: 6-1 och 6-3. Redan innan kvartsfinalserien uppmärksammade jag Brynäs målvaktssida som lagets svaghet. Rautio visade däremot under kvartsfinalserien ett grymt målvaktsspel. Nu har Brynäs släppt in 15 mål på tre matcher och självförtroende sviktar rejält hos både Rautio och Sandström. Får de inte ordning på defensiven, och framför allt målvaktsspelet, är det nog god natt för Brynäs. Frölunda har faktiskt smugit lite i skymundan och inte behövt bära favoritskapet till SM-guld i år. Många experter har ansett att de inte har samma kvaliteter som under fjolåret, och att de inte ska räcka hela vägen. Laget presterar i nuläget definitivt en ishockey som mycket väl kan bära så långt som till SM-guld.

Spela på Brynäs-Frölunda här. 

Nu kommer vi in i det avgörande skedet och snart får vi reda på vilka lag det är som spelar SM-final i år. Just nu är det definitivt fördel HV71 och Frölunda….

À Bientôt,

Andrée