Brendheden: ”Rögle har tagit nästa steg”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Rögle har tagit nästa steg”

På en vecka hinner det hända en hel del. Två fulla omgångar och någon hängmatch gör att det blir lika svårt att sammanfatta som att hitta en broccoli i en blomkålspåse.

I Göteborg börjar vi kunna tyda gamla fina rutiner igen. Frölunda har börjat vinna, det är som vanligt. Ryan Lasch har börjat producera (gjort mål i tre raka matcher nu), det är sen gammalt. Joel fortsätter sin karriär och förlänger kontraktet ett år till, det är som vanligt. Den här veckan får laget två intressanta matcher i Leksand borta och Rögle hemma. Blir allt som vanligt är det inte omöjligt med sex nya poäng till Frölunda.


Kolla in veckans SHL-odds


Joakim Lindström fortsätter göra poäng för sitt Skellefteå. I lördags mot HV71 kom två nya kassar för Lindström. Jag är säker på att det är 100 % meningen när han vallar in 2–1 via Gunnarssons målvaktsklubba. Han har tid på sig med pucken, ingen att passa men ser att Gunnarssons vinkel på klubban är perfekt för en noga uträknad biljardstöt. En hård stöt in och mål. Det är få som har den speluppfattningen. Skellefteå gör det starkt som studsar tillbaka efter en dunderförlust mot Frölunda på tisdagen.

Kolla in Lindströms mål här


Oskarshamn har börjat sin resa neråt i tabellen. Den kommer att fortsätta. Ballongen börjar att pysa sakta men säkert och till slut är luften slut. Lite som på ett barnkalas när samtliga ballonger ska stampas sönder av fiskdamspåverkade och sockertoppade barn.


Ett lag som definitivt inte har barnkalas är Rögle. Laget toppar tabellen och har skapat en extrem hockeyfeber i Ängelholm. Eftersom jag till viss del har tagit del av resan är jag extra imponerad. Brithén och Zaar är på skadelistan. Craig Schira är strax spelklar och när man nu dessutom värvade Nick Sörensen, ja då vet i tusan om inte Rögle är ett topplag i år. Rögle har genomgått en etablering under ledning av Marcus Thuresson och bröderna Abbott.

Den etableringen är i år på väg att växla upp till nästa nivå. Eller den har redan växlat upp faktiskt. Laget spelar framför allt ett grymt stabilt försvarsspel och har numera trygghet i målvaktsposterna. Det har saknats tidigare. Målvakterna har varit varannan-dag-spelare och försvaret har ibland rört till det ordentligt. Att försöka ”stänga” en match har aldrig Rögle varit bra på. Det är dem nu. Den trygghetsfaktorn gör att laget vinner matcher de tidigare tappade poäng i. Både Örebro borta och Leksand hemma den gångna veckan var tydliga exempel på att laget utvecklats. Trots halvbra insats i tisdags tog man två poäng mot Örebro borta. I lördags kvitterade Leksand sent och tidigare säsonger hade matchen förmodligen slutat oavgjort. Det gjorde den inte nu, då Rögle fortsatte mala på och fick utdelning. Rögle har tagit nästa steg och frågan är hur pass bra det kan bli redan i år.

Rögle slår Luleå? Odds 2.40


Imorgon är det en intressant match i Jönköping där HV71 tar emot Linköping. Två gamla drakar där det för tillfället mest pyser ut rök istället för eldsflammor. Ska bli intressant att se matchen som brukar ha lite derbykaraktär. Blir också redan nu ett avstamp i om Linköping ska hänga på undre halvan, eller i botten i år.


Växjö är jumbo i SHL. Nu har i alla fall Gynge och Pettersson börjat göra lite poäng. Det kanske kan vara ett litet halmstrå att greppa. Om man nu ska leta ljusglimtar i mörkret.


Dagens fundering är om inte Eric Martinsson för tillfället har en viss ånger av att han inte valde att återvända till Rögle inför säsongen. Noll poäng än så länge för den konstruktive backen och med många av sina polare i ett serieledande Rögle. Jag tror han har tänkt tanken i alla fall.


Dagens citat kom från en i hockeyskolan för barn födda 2014. På frågan om barnen var laddade för träning kom ”vi ska bygga pool, vi har en grävmaskin hos oss nu”. Snacka om att man älskar när hockeyn inte alltid sätts i första hand.


Ha en fin hockeyvecka!

À Bientôt