Rögle gjorde processen kort…

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Rögle gjorde processen kort…

Det blir SHL även nästa säsong för Rögle BK. Efter att ha besegrat ett vilt kämpande BIK Karlskoga i fyra raka matcher, kan spelarna nu ta semester och alla fans kan pusta ut. Jag tycker att 4-0 i matcher är lite missvisande med tanke på hur det verkligen såg ut. Det var faktiskt så att BIK Karlskoga många stunder var bättre än ett Rögle som inte riktigt kom upp i sin kapacitet, men i kvalmatcher som dessa får det faktiskt se ut precis som det vill, bara man vinner.

Rögle har haft en otroligt märklig säsong och oturen har verkligen grinat Ängelholmarna i ansiktet i år. Målet var att ta nästa steg i SHL och eventuellt blanda sig i striden om en åttondelsfinal. Det målet fick, efterhand som säsongen gick, korrigeras och laget fick tillslut nöja sig med att kvala sig kvar i SHL. Skadeproblematiken har varit extrem och den blev tyvärr lagets kännetecken under säsongen. Det har inte heller varit vilka spelare som helst som drabbats av allvarliga skador, utan verkligen de som skulle vara Rögles spetsspelare och offensiva vapen. Skadorna är ingen ursäkt för att Rögle inte nådde sin målsättning men påverkade laget så pass mycket att etableringen i SHL avtog. Det har dessutom skett tränarskiften och cirkulerat en massa osanningar kring spelartruppen, så visst har säsongen 16/17 varit turbulent för Rögle. Nu lyckas de ändå med det som ALLA förväntade sig och håller sig kvar i SHL. Stort grattis till det och bra jobbat!

BIK Karlskoga blev i lördags hyllade på torget i Karlskoga och det förtjänade de verkligen. De har gjort en oerhört bra säsong och ska känna sig stolta över sin prestation. De pressar Rögle ordentligt i alla matcher och ger verkligen aldrig upp. Det ska bli spännande att följa BIK Karlskogas lagbygge inför och under nästa säsong. Ett par nyckelspelare har redan lämnat laget och under kvalmatcherna mot Rögle har säkert flera av spelarna blivit intressanta bland SHL-klubbarna. Lyckas BIK Karlskoga behålla merparten av dem så har de en bra grund att stå på. Jag måste också passa på att gratulera Daniel Wessner till en fin karriär. Lagkaptenen kännetecknar verkligen BIK Karlskoga men väljer nu att lägga skridskorna på hyllan. En spelare som många älskat att hata och som krupit sina motståndare under skinnet. Daniel var dessutom en mycket bra hockeyspelare vilket irriterade många motståndare (inklusive mig) ännu mer.

Rögle var lite tyngre, lite starkare, hade lite mer spets och en lite bättre målvakt än BIK Karlskoga. Det är små marginaler som avgör och denna gång hade Rögle marginalerna på sin sida. Rögle vann rättvist och förtjänar att spela i SHL även 17/18.

Med facit i hand så blev Anders ”Masken” Carlssons sista pusselbitar avgörande. Edwin Hedberg signerade för Rögle BK i januari och hade svårt att få ut något av sitt spel under en ganska lång tid. Hedberg kliver sedan fram i kvalmatcherna och producerar när det gäller som mest. Han avgör match tre mot BIK Karlskoga med en fin individuell prestation och är ett ständigt hot framåt i alla matcherna. Anders Lindbäck signerade för Rögle i december och jag tror att många med mig tyckte sig se större behov av kompletteringar till laget på andra positioner än just målvaktssidan. Men det var faktiskt Lindbäcks stabila målvaktsspel som gjorde att laget började hitta vägar att vinna och till slut lyckades hålla sig kvar i SHL. En sådan värvning får kosta vad det vill, vilket Lindbäck enligt rykten lär göra. Lönekuvertet är säkert en av anledningarna till att han troligtvis inte går att behålla till nästa säsong, tyvärr för Rögles del. Hedberg och framför allt Lindbäck var de två pusselbitarna som till slut blev skillnaden mellan att åka ur eller hålla sig kvar i SHL.

För oss som lever och bor i staden Ängelholm med omnejd, så är det givetvis kul att Rögle stannar kvar i SHL. I den här regionen behövs det ett ishockeylag som spelar i den högsta serien. Nu är det bara att glömma den här turbulenta säsongen och ta nya tag inför nästa. Vem vet, kanske kommer den där omdiskuterade etableringen redan nästa år?

À Bientôt,

Andrée