”Otroligt imponerad av drivet han besitter”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Otroligt imponerad av drivet han besitter”

I kväll är det Skånederby i Ängelholm. ”Det kan gå hur som helst” sa Malmös tränare Peter Andersson efter gårdagens träning. Det har han helt rätt i den gode Peter. Han verkar nu fått mer ord på tungan än han hade mellan andra och tredje perioden i fiaskot mot Örebro senast. Får se om Malmö nu har förbättrat ALLT till ikväll, eller det kanske vi inte vill veta.

Rögle är i mina ögon favoriter och kommer med tre raka vinster i bagaget. Sist mot Brynäs var man riktigt bra och med publiken i ryggen tror jag på hemmaseger. Efter att det blivit målsnålt i två raka derbyn tror jag på målkalas imorgon. Nu tänker ni säkert att det här är ett kalas som undertecknad är bjuden på och som denne tackat ja till.


Rögle vinner? Odds: 2,20


Nej, jag ska gå på ett annat kalas i Jönköping. Dum i päran (huvudet på viss skånsk dialekt) tycker säkert en del av er, men jag är inte benägen att hålla med. Jag ska nämligen på ett comebackkalas, vilket den här kvällen väger tyngre.

Jag kommer få se Martin Thörnbergs comeback efter lång skadefrånvaro. Jag är otroligt imponerad av det drivet den mannen besitter. Tänk ändå att man som 35-åring får den här typen av rehabiliteringsutmaning. Många hade lämnat in kepsen och tackat för kaffet, men inte Thörnberg. Jag är också född 1983 precis som Thörnberg, vilket kanske gör att jag blir lite extra blödig här.

När jag blev skadad hade jag svårt att motivera mig som 30-åring och tänkte att ”skit samma, karriären är ändå på väg ner för källartrappan”. Det påskyndade inte direkt min rehabilitering om man säger så. Jag kommer stå och njuta när #10 skrinnar ut till hemmapublikens stora jubel. En karriär som Thörnbergs förtjänar ett på tok mycket bättre slut än att en skada ska dra ner rullgardinen. Jag tänker att med Thörnbergs comeback och med god form i HV-laget så blir det hemmaseger.


HV71 vinner? Odds: 2,26


Mötet mellan två av seriens kanske formsvagaste lag Skellefteå och Djurgården blir en icebreaker. Tar Skellefteå en hemmaseger kan Djurgården helt plötsligt ligga utanför topp 10, och vem kunde förutspå det i början på säsongen. Skador, slitna spelare och lite stolpe ut räcker för att bli utanför åttondelen i årets SHL.

Därför kan det vara bra att de spelare som finns tillgängliga också försöker att vara det. Då är inte Dick Axelssons agerande mot Mora särskilt begåvat. Oavsett vad man tycker om avstängningen eller inte så hade den gått att undvika. Jag har stått i spelargången i Lindab Arena och hört Axelsson skrika på domare förr, så förmodligen hade de väl tröttnat på det beteendet.

Jag är INGEN bettingspecialist men imorgon blir jag inte förvånad om det är enbart hemmasegrar. Men satsa inte för mycket då januari är en erkänt tuff månad.


Till alla SHL-odds


Kul med full omgång igen och vi alla Thörnbergsupporters ses väl på Pizza Hut i Jönköping innan matchen (nyårslöftet om ett sundare liv får göra ett undantag).

À Bientôt

Andrée