Brendheden: ”Oskarshamn är årets stora överraskning”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Oskarshamn är årets stora överraskning”

Ett välbehövligt landslagsuppehåll som ger seriespelet en konstgjord andning. Det är så det känns när man hör på nyheterna och nya direktiv kring restriktioner förmedlas.

För mig blir det allt mer ett konstaterande att vi är nära en stängning nu. Då tänker inte jag på att ligan ska stängas för upp- eller nedflyttning. Jag syftar på att vi kommer få samma scenario som ifjol när ligan stängdes ner helt. Det är ett sjukt pessimistiskt och tråkigt tänk. Ett tänk som inte alls förbättrar den redan för tillfället dystra omgivning som man lever i. Med dyster omgivning syftar jag inte på nära och kära utan på mörker, regn som attackerar sidledes och blåst. En fullsatt SHL-arena kunde varit en ljusglimt i detta elände. Där är vi så långt ifrån vi kan komma. Jag blir förvånad om vi kan genomföra den här säsongen.

Men vi är inte där och helt ologiskt ska nu spelare från olika länder mötas i landslagsturnering. Mycket tveksamt i mitt tycke. Satt och kikade lite vilka spelare som blivit uttagna och har väl både frågetecken och utropstecken. Förstår inte hur Malmö kan få med både Sylvegård och Ollas Mattsson som jag inte alls tycker varit tillräckligt bra. Gustav Rydahl har inte direkt rosat marknaden i år och kommer definitivt med på gamla meriter. Samma gäller Leon Bristedt som presterat på cirka 70 procent av fjolårets kapacitet.

Kul däremot att se många debutanter där en av dem, Jonatan Berggren från Skellefteå, verkligen förtjänat en plats i Tre Kronor. Gillar också att Niklas Rubin får chansen som burväktare. Rubin har varit riktigt bra i Frölunda. Om vi bortser från landslagsuppehåll och ändå fokuserar på SHL kan vi konstatera en hel del.

Oskarshamn är definitivt årets stora överraskning än så länge. Laget ber inte längre om ursäkt för att tillhöra SHL. Nu ligger Oskarshamn på femte plats i tabellen. Med starka segrar mot både Frölunda och Skellefteå kan man inte annat än imponeras. Känns som Filanders hockeytänk verkligen implementerats hos spelarna.


Oskarshamn vinner guld? Odds 175.00


Malmö fortsätter att ha det tufft i botten av tabellen och får det inte riktigt att stämma. Nästa match är ett Skånederby mot Rögle och det kan vara precis en sådan match som ska vända på skutan för Malmös del. Rivaliteten kan göra att det trots folktomma läktare kan tagga spelarna lite extra.

Växjö känns mer harmoniskt i år. Det är bara så att Robert Rosén är viktigare för laget än vad man kan tänka sig. Bara genom att Rosén befinner sig inom 0470-området så landar det ett lugn för hela omgivningen. Tror Sam Hallam är oerhört tacksam över att Rosén bytt bort den ryska kaviaren mot isterband och kroppkakor.

Det är för övrigt ganska svårt att ta serien på allvar när lag har spelat fem matcher färre än vissa andra. Det ger förutsättningar som inte är särskilt rättvisa. Sen är det givetvis inte mer än korrekt att matcher ställs in. Det kommer att bli en utmaning att få det sportsligt rättvist i år. Det går inte heller att blunda för att vi har en kraftigt ökad smittspridning i landet. Hälsan ska alltid gå i första hand och då även före ett idrottande.

Håll avstånd och följ gällande restriktioner.

À Bientôt