Brendheden: ”Har en känsla Örebro kan ta det”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Har en känsla Örebro kan ta det”

Efter att sett både måndagens och tisdagens matcher mellan Skellefteå och Luleå så kan man konstatera att slutspelet äntligen fått lite hetta. Framför allt måndagens match var en kamp där varje millimeter på isen var betydelsefull.

Det har givetvis mycket att göra med att det varit klasskillnad i de övriga kvartfinalerna och inte direkt nervkittlande jämnt. Sen att det var grannarna som möttes gjorde inte heller saken sämre. Du är ju granne med varandra i norr när det bara skiljer 13 mil.

Jag var helt säker på att Luleå skulle ta det i måndags. Men den insatsen som Skellefteå gjorde då gav verkligen ett kvitto på att något lossnade. Det var faktiskt klasskillnad mellan lagen även om det blev spännande på slutet.

Skellefteå följde sedan upp med en grymt gedigen insats igår och besegrade ett Luleå som hade slut på orken. Matchningen av toppspelare som Gustafsson, Tyrväinen och Lundkvist visade sig inte hålla och då fanns där ingen annan som kunde avlasta. Skellefteås bredd och kvalitet på toppspelarna fällde avgörandet.

När Lindström, Möller och Lindholm visar vägen så är det ganska lätt att hänga på. Älskar när Lindström hänger dit 2–0-målet i gubbhörnet och sedan strategiskt stannar till lite provokativt framför Luleås bås för att fira. Det är rutin i dubbel bemärkelse.

Jag är faktiskt lite glad över att det blev Skellefteå som nu ska möta Rögle i semifinal. Men det är mer ur hockeytittarsynpunkt. Det jag tänker på där är att det kommer bli en semifinal i brutalt tempo mellan de två skridskostarkaste lagen i serien. Kommer förmodligen nästan gå för fort tror jag. Det hade inte Luleå matchat Rögle med. Då hade det blivit betydligt mer avvaktande, uppstyrt och tråkigt spel. Så kanske roligare semifinal för oss hockeyälskare tänker jag.


Odds att gå vidare

Rögle: 1.58
Skellefteå: 2.38

Spela här


Uppstyrt spel kommer det definitivt bli mellan Växjö och Örebro. Rent historiskt så är det faktiskt väldigt jämna matcher mellan lagen. Var sin förlängningsseger och var sin storseger har det blivit i grundserien, så inget övertag för något av lagen där. Jag vet inte varför men jag har faktiskt en känsla att Örebro kan ta det.

Jag tycker att hjärnornas kamp mellan Hallam och Eriksson/Jönsson blir intressant att följa. Ser man till spelarmaterialet så ska givetvis Växjö vinna men jag tror där finns fler spelare i Örebro som kan växa i en semifinal. Spelare som Abols, Rendulic och Kovacs tror jag kan höja sig ännu mer. Speciellt Abols gillar jag. Han är stor, stark, skicklig och målfarlig. Han kommer verkligen utmana Växjös backar. Tänk giganternas kamp mellan Abols och Melart. Det är fasen kilon från öst att ha respekt för.

Jag tippar att Örebro tar hem det med 3–2 i matcher. Imorgon är det nedsläpp i första semifinalen.


Odds att gå vidare

Växjö: 1.52
Örebro: 2.50

Spela här


Håll avstånd och ta hand om varandra!
À Bientôt