Number nine! Bend your knees, please.

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Number nine! Bend your knees, please.

Nio nollor! Grattis Oscar Alsenfelt, och grattis Malmö! I lördags höll Oscar Alsenfelt sin nionde nolla när hans Malmö enkelt besegrade rivalen Rögle i skånederbyt med 4-0 och därmed tangerad han Fredrik Norrenas rekord från säsongen 2003/2004. Han har nu fem matcher på sig att bli ensam på tronen och det finns stora möjligheter för honom att lyckas med det!

Malmö hade stora förhoppningar på att Alsenfelt skulle leverera redan förra säsongen, men stora skadebekymmer gjorde att han inte kunde prestera på önskvärd nivå. Men oj, som han levererar i år! Han har med gott mått konkurrerat ut en så pass erfaren och duktig målvakt som Cristopher Nihlstorp och han är definitivt förstavalet i Malmö. Alsenfelt har stor del i Malmös framgång i år. Med honom som sista utpost, tillsammans med de övriga kvaliteter laget har, kan faktiskt Redhawks slå vilket lag som helst i serien och bli farliga i ett kommande slutspel. Malmö har som förening tagit nästa steg och har på allvar visat övriga i hockeysverige att de blir att räkna med framöver. Förutsättningarna har alltid funnit där, men laget har haft en oförmåga att lyckas när det verkligen gällt något Nu känns Malmö definitivt mer homogent och de har med fyra derbyvinster i år även tagit över tronen som Skånes härskare igen, vilket säkert deras supporters gläds lite extra åt.

Alsenfelt i segermatchen mot Rögle när rekordet tangerades. Foto: Bildbyrån.

Efter säsongen kommer SHL mest troligt med statistik som bevisar att Oscar Alsenfelt varit en av de bästa, om inte DEN bästa målvakten genom tiderna i serien. Det är för oss som följer SHL bara att njuta så länge det varar. Skulle han (vilket jag anser han borde) bli aktuell för spel i landslaget och kommande VM-turnering höjs hans marknadsvärde ännu mer och det är stor chans att han hamnar i KHL eller NHL till nästa säsong. Alsenfelt lär nämligen inte sakna lukrativa erbjudande från nämnda ligor.

Det är inte bara en klassisk svensk filmkaraktär med risig skidåkning på skidskolan som behöver lära sig att böja på knäna. Vi alla bör imponeras över den målvaktsgud Alsenfelt blivit och knäböja inför honom. Jag är mäkta imponerad över utvecklingen Alsenfelt haft och hoppas han kan lyckas få två handfulla nollor när vi summerar grundserien 2016/2017. Då blir han ensam i topp, vilket han verkligen förtjänar.

Kolla in oddset på att Alsenfelt slår Norrenas rekord här.

À Bientôt

Andrée

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *