”När Skellefteå är bra är de riktigt bra”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”När Skellefteå är bra är de riktigt bra”

Julen närmar sig med stormsteg och för SHL-spelarna är julledigheten över. Där har det delats ut de klappar det ska göras och fullt fokus ligger nu på att prestera i juletid.

Det är faktiskt lite speciellt det här med juletid och hockey. Det låter kanske lite konstigt men det kan ibland bara lite besvärligt att få ihop det här med maxprestation och julbord. När alla sina nära och kära sitter och knäcker nötter ska man själv åka och träna. Men det är precis under den här tiden på året som det finns poäng att hämta. Det är nu det är läge att agera grinchen och inte låta jultomten ta över ens känslor.

Djurgården såg väldigt spelsugna ut på Hovet igår. Nu mötte man för visso ett svagt Brynäs som definitivt skriker högt efter förstärkningar. Speciellt nu när Victor Söderström ska spela junior-VM. Men om vi fokuserar på Djurgården så kommer laget börja jaga en topp sex-placering. När seriens i mitt tycke bäste spelare Jacob Josefson nu är tillbaka, är laget avsevärt mycket mer slagkraftigt. Josefsson gör sin omgivning bättre vilket är en egenskap som inte många har. Det kommer göra att Djurgården får en helt annan dimension i spelet. Marcus Högström gjorde hattrick igår. Kul för honom som haft en riktig ökentorka vad gäller målskytte. Sen blir jag trött på att han uppmärksammar domarbasen och håller på med målgester som signalerar mål. Det är bara trams. Otroligt fint att Oskar Lindblom fick en sådan hyllning på Hovet. Det är vid sådana ögonblick man blir stolt över att känna en tillhörighet till ”hockeyfamiljen”. Kämpa Oskar!

Christoffer Rifalk åkte igår till Be-Ge arena och blev säkerligen påmind om fjolårets fantastiska tid i Oskarshamn. Det är speciellt att komma tillbaka till en arena där man känt en otrolig hemmakänsla. Det krävs ett psyke att reda ut känslorna. Det har Rifalk. En felfri insats med ett insläppt mål gjorde att Rögle kunde åka med tre poäng tillbaka till Ängelholm. Jag har själv egna minnen från när jag ”återvände” till före detta hemmaarenor. Mitt psyke redde inte ut det utan körde mest runt och var förvirrad. Kom till Växjö med SSK och höll på att gå och köpa popcorn i pauserna då lukten från nypoppade popcorn tog över min koncentration. Rifalk hade inga sådana tankar utan hade stängt sin kiosk.


Spela på morgondagens SHL


Växjö tog en imponerade seger mot Frölunda. Richard Gynge dundrade i mål och Viktor Fasth var tillbaka i målet. Känns det som Växjö satte ett statement igår? Det ska bli mer än intressant att se hur laget uppträder i Ängelholm på torsdag. Vinst i Ängelholm så kanske det kan börja bli lite roligare för spelarna att kila ner på PM för en kaffe.

Som vanligt vann bortalaget när det är Norrlandsderby. Skellefteå lyckade till slut vinna på straffar och verkligen kul för Robin Alvarez att hitta rätt med målproduktionen. Jag jämför Skellefteå med ett minfält. Man kan gå rakt igenom och med lite tur klara sig. Eller så kan man direkt trampa snett och vips är det kört. Man vet liksom aldrig riktigt hur laget ska prestera och kan blanda fantastiska insatser med mer tveksamma. När Skellefteå är bra är de riktigt bra. Ska de vara med om att kriga bland topp sex behöver de minerat marken ordentligt för sina motståndare.

Malmö vann i Jönköping och tog en extremt viktig seger. Starkt! Intressant med unga spelare i startuppställningen och Alsenfelt spelade på hög nivå. Förresten så var jag lite kaxig för ett tag sedan när Alsenfelt var igång med brödkniven. I lördags stod man själv och skar vitlöksbröd med brödkniv. Ingen bra idé. Slutade med att svärmor fick stripa ihop pekfingret och utan grillvanten hade nog det hela slutat mycket värre. Man ska inte kasta sten i glashus.

Nya matcher imorgon och så gott att slippa massa tråkiga pausdagar mellan omgångarna. Jag ska specialstudera Växjö för att se om Hallams mannar har något på g.

À Bientôt!