”Mönstret är kusligt likt förra året”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Mönstret är kusligt likt förra året”

Foto: Bildbyrån

Jag har tidigare liknat Brynäs spel i form av en åksjuka. Det tack vare deras djupa dalar och höga toppar. Låter kanske mer som ett vackert landskap, men påminner mig om en berg- och dalbana.

Brynäs spelar i sina bästa dagar som de gjorde under de första tio minuterna igår. Då fullständigt käkade de upp ett Luleå som såg helt vilsna ut. Det var faktiskt den starten, tillsammans med utdelningen till 2–0, som låg till grund för Brynäs seger. Luleå vaknade upp ur koman och visade bättre takter under resterande del av matchen. Dock hade de skaffat sig en uppförsbacke som blev för brant. Jag blev imponerad av Brynäs igår, samtidigt som jag faktiskt blev sjukt besviken på Luleå. Att inte kunna vara bättre redo från start, i en avgörande åttondelsfinal, är inte acceptabelt. Jag gillar däremot den rakryggade icke bortförklarande Thomas ”Bulan” Berglund i intervjun efter matchen. Det är tydligt att han vill bygga upp Luleå på sikt. Det gör han inte på en säsong. Däremot har han påbörjat en resa som verkligen ska bli intressant att följa.

Brynäs ska nu möta seriesuveränen Växjö i kvartsfinal. Sällan har någon varit mer uträknad än Gävlelaget. Jag kan bara instämma att det finns egentligen ingenting som talar för att Växjö inte ska ro hem kvartsfinalserien. Många tror inte ens att Brynäs kommer knipa en enda match. Matchen på söndag blir viktig.

Om Brynäs lyckas med att vinna den så tror jag att Växjö börjar fundera. De kommer att börja fundera på om samma sak som ifjol ska upprepas. För er som inte kommer ihåg vad som hände då, så åkte Växjö ut mot Malmö i kvartsfinalen. Ett Malmö som innan kvartsfinalen besegrat Luleå i åttondelsfinalen. Mönstret är kusligt likt förra året genom att Växjö som storfavorit möter Luleås överman. Den psykologiska aspekten är det enda som jag tror kan rubba Lakers som på samtliga lagdelar är ett bättre lag än Brynäs.

Mitt tips: Växjö – Brynäs 4–1 i matcher. Växjö till semifinal.

I den andra kvartsfinalen som spelas imorgon möts Djurgården och LHC. Det här tror jag blir en riktig höjdare. Utan att bo i närheten av varken Linköping eller huvudstaden så känns det som lagen inte gillar varandra. Djurgården är favoriter men det kommer bli tajt. Linköping fick pånyttfött självförtroende genom segern mot Hv71 och blir farliga.

Framför allt imorgon tror jag de kan störa Djurgården på deras hemmabana. LHC är igång med matchandet och bör kunna dra lite nytta av det. Nyckeln blir Linköpings målvaktsspel och försvarsspel. Avvägningarna mellan att stå upp eller backa hem är små detaljer som kan bli avgörande. Det går nämligen otroligt fort när Djurgården får komma med fart. Spelar ”Monstret” som i åttondelen kommer han ge sina lagkamrater chansen till seger varje match. Återstår att se om han kan mäkta med det och om lagkamraterna i så fall sköter sin del.

Mitt tips: Djurgården – Linköping 4–2 i matcher. Djurgården till semifinal.

Jag gillar inte när många påstår att slutspelet börjar först nu. Serien är som den är och åttondelsfinalerna tillhör faktiskt slutspelet. Däremot kommer pulsen att höjas ännu mer vilket gör det hela än mer intressant. Det är spännande att vi hela tiden rör oss i riktningen mot avgörandet. Nu har två lag lämnat oss och det är åtta lag kvar. Imorgon drar vi igång kvartsfinalerna!

Á Bientôt

Andrée