”Många backar kan må bra av att lira utomlands”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Många backar kan må bra av att lira utomlands”

Det var länge sedan förväntningarna i Ängelholm var så stora som i torsdags. Serieledarna Färjestad på besök i Lindab. Jag hann precis sätta mig till rätta och svälja undan maten innan Färjestad hade punkterat samtliga av Rögles däck. Inte bara punkterat utan bokstavligen talat kört en borrmaskin à la Percystyle rakt i däcken. Färjestad är ta mig tusan hänsynslösa just nu och leds av en giganternas gigant i Johan Ryno. Jag imponeras över Rynos räckvidd i kombination med spelsinne och fina händer. Färjestad är bäst just nu. Om Adam Werner spelar på den nivå han har nu, blir det en lång säsong i Karlstad. Det är nämligen bara på målvaktssidan som jag skulle tro att det kan köra ihop sig.

Malmö har värvat Per Ledin som ska göra comeback…igen. Jag gjorde en klassisk sökning på nätet och fann ganska snabbt ett par olika comebacker faktiskt. Brooklyn Tigers, Karlskrona, Luleå och nu Malmö. Jag tycker det känns tveksamt. Malmö har säkert en tanke att Ledin ska likna en arg Gargamel som ska jaga rätt på alla smurfarna. Sylvegårdarna kommer göra allt de kan för att efterlikna Azrael och därmed hjälpa sin äldre vapendragare Gargamel. Det kan inte bli annat än otroligt kul att se. Snälla, leverera ett kaos till oss nu!


Kolla in veckans SHL-odds


Anders Grönlund har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna för sitt Frölunda. Ni kanske inte har riktigt koll på vem Grönlund är? Jag lirade med Grönlund under ett tag i Karlskrona. Helt ärligt kunde jag då aldrig tänka mig honom i ett SHL-lag. En extremt begränsad back som hade svårt att ta plats i Karlskrona. Nu en målspruta i SHL (lite överdrivet men ändå). Jag gillar ju dessa late bloomers som bevisar att det går att lyckas även i 30-årsåldern. Här är även ett exempel på att det ibland kan vara nyttigt att lämna vårt avlånga land för att prova lyckan i något av våra grannländer. Efter att spelat ett år i Danmark och ett i Norge kom Grönlund tillbaka till svensk hockey och Pantern ifjol. Med ett boostat självförtroende, och ett utvecklat offensivt spel i grannländerna, levererade Anders tillräckligt i Pantern för att sedan värvas till Frölunda. Jag tror många backar som hamnat i ett defensivt fack kan må bra av att lira i Danmark eller Norge. Där får de ofta större förtroende offensivt och kan då utveckla den spelstilen. Ta med ditt pass och begär utträde ur det defensiva facket!


Luleå vinner starkt borta mot Skellefteå och det känns som att det kommer bli en fajt mot Färjestad i vem som ska ta hem första platsen. Lider med Jimmie Ericsson som fick säsongen förstörd igår. Orkar Jimmie ta sig tillbaka en gång till eller detta blev ett sorgligt farväl?

 

  • Örebro har tre raka segrar och kommer att vinna mot Brynäs imorgon. Klassvärvning i Jhonas Enroth!
  • Linköping har en grymt viktig match mot Djurgården imorgon. Torsk där och jag tror Linköping till och med kan höra ”Det är vi som är Örebro” i sömnen.
  • Brynäs Victor Söderström var grym att skåda i gårdagens match mot Hv71. En sådan sjuk talang och en bra figur helt enkelt. En framtida seriefigur kanske…?
  • Kris Versteeg är en bra Evertssonvärvning för Lakers. Blir otroligt nyttig framöver.

Jag har varit på badland nu på sportlovet, vilket är ett bra ställa att samla lite självförtroende på. Det kanske inte är så illa ställt med sidohandtagen och livremsöverhänget trots allt.

Ha en trevlig helg,

À Bientôt Andrée