Kan Färjestad stå emot tryckvågen?

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Kan Färjestad stå emot tryckvågen?

Jag har sett olika filmer där ett gäng grabbar får för sig att spontanbada. Kläderna kastas av och faller till marken innan man med full galopp dyker ut i det svalkande vattnet. När man väl står där på botten kan vem som helst komma och stjäla ens kläder som ligger uppe på land. Det var precis så det var i söndags. Färjestad stal Djurgårdens kläder och lät stockholmarna stå där avklädda och förnedrade.

Det är slutspel och att förlora med uddamål eller sex mål är strunt samma, eller? Nja, en sådan smäll som i söndags kan faktiskt sätta sina spår. Spår i att Färjestad fick igång vissa av sina nyckelspelare som jag själv efterlyste inför matchen. Johan Ryno gjorde tre mål och fler med honom glänste. Det är inte bra Djurgården. Det är inte bra om Färjestad får igång sina offensiva lirare för de är nämligen bäst i ligan.

Apropå offensiva spelare blir jag trött på Dick Axelsson och hans gnällande. Jag har stått i korridoren i Lindab och lyssnat på hans tjat mot domarna i varenda paus när Djurgården varit på besök i Ängelholm. Axelsson har även genom att svinga klubban i den korridoren gjort ett märke i inredningen som alltid kommer finnas kvar. I alla fall så länge arenan står där. Det är det som är tråkigt med Axelsson. Hans gnällande överglänser ibland hans kvaliteter. Domarna tröttnade på hans beteende i söndags och visade ut honom.

Djurgården har trots förlusten senast, fortfarande matchboll. Den kommer dessutom ske på hemmaplan, i ett fullsatt Globen. Det är precis det som faktiskt talar för Djurgården. Trycket kommer vara enormt och enbart det kan bära fram Djurgården till final. Är Färjestadsspelarna det minsta tveksamma, kommer deras ben att skaka. Inte bara av nerver, utan av att hela Globen kommer att vibrera. Då är de körda! Ikväll får vi svaret om Färjestad kan stå emot tryckvågen.


Djurgården vinner guld. Odds: 3,00


Frölunda är i final och imponerade stort i semifinalen mot Luleå. Jag har under hela säsongen varit skeptisk till Frölundas målvaktspar. Nu har Mattsson klivit fram och blivit ett monster. Han ser ut som om du har ställt in nians spårvagn mot Angered framför ett förkrympt innebandymål. Det finns liksom inget nät att skjuta på. Utrustningen ser förstorad ut och Mattson kan mycket väl vara målvakten som tar Frölunda hela vägen till guld.

Mattsson får givetvis grym hjälp av samtliga Frölundas utespelare där många offrar sig hänsynslöst. Backarna i Frölunda är jag personligen mycket imponerad över. Ett av årets fynd, Anders Grönlund gjorde två mål. Chay Genoway bryter näsan och återvänder (han tyckte väl det började lukta final). Jacob Moverare är så grymt jäkla bra och Printz har fått en nytändning i Frölunda. Printz rör ju på fötterna nu och verkar fått snabbslip på sina skridskor.


Guld till Frölunda? Odds: 1,80


Många spelare i Frölunda höjde sig till nya nivåer mot Luleå. Att många spelar på sin maxkapacitet kommer göra laget riktigt svårslaget. Att spelare som Lasch och Patrik Carlson har mer att ge, talar sitt tydliga språk. Frölunda är just nu favoriter till guldet, oavsett motstånd.

Luleå var inte ens nära, men kommer förmodligen efter lite bearbetning att känna sig nöjda ändå. Laget har tagit stora steg framåt och kommer till nästa säsong att vara ett lag att räkna med direkt från start. Imponerade av fansen som stöttade hela vägen och som stannade kvar för att hylla sina hjältar efter matchen. Det är klass det!

À Bientôt