”Johannes Jönsson var formidabel!”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Johannes Jönsson var formidabel!”

Foto: Bildbyrån

Igår var det ett skadeskjutet Malmö som skrinnade ut i Malmö Arena för att besegra seriens sämsta bortalag Karlskrona. Malmö saknar just nu en del av sina nyckelspelare och får slita hårt på övrigt friskt spelarmaterial. Det är inte bara skadorna som tynger Malmö, utan även cancerbeskedet om Erik Forssells dotter sätter givetvis djupa sår i truppen.

I egenskap av trebarnsfar ger det mig kalla kårar av bara tanken att få ett besked som Eriks familj fått. Jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra och att hela familjen får lugn och ro tillsammans. Att Malmö nu både har Jesper Mattsson och Erik Forssell frånvarande på grund av sjukdomar inom familjen är helt osannolikt. Jag tror att alla orättvisor som Malmö upplever kommer att svetsa samman laget. Tårar fälls och sidor som gör att man släpper individer närmare in på varandra visas. Det tror jag Malmö har nytta av under resten av säsongen.

Malmö vann skotten igår med hela 43-26, men det vinner man inga matcher på. Malmöförsvaren Nils Andersson var lite bitter på Karlskronas ”igelkottförsvar” i intervjun efter matchen. Det kan Karlskrona strunta i för igår tog man sin första bortaseger på VÄLDIGT länge. Nio månader är inte bara en vanligt förekommande graviditetsperiod, utan det var faktiskt även så länge sedan Karlskrona vann på bortais. Igår förlöstes däremot en trepoängare för Blekingelaget och det blev aldrig tio raka bortaförluster.

 

Hämta 200 kr gratisspel på SHL här.

 

Karlskronas målvakt Johannes Jönsson var formidabel! Han började matchen med en supersave som på något vis satte ton för hans nivå under gårdagen. En räddning som han faktiskt inte ens förstod att han gjort när Lena Sundqvist frågade honom efter matchen (vem var det annars som räddade, undrar jag?). Tydligen hade han dessutom varit lite krasslig i helgen och inte fått i sig så mycket mat. Då är det bara för Karlskrona att fortsätta med fasta för herr Jönsson så hungern efter att fånga puckar är som igår. Igelkottförsvar eller inte för Karlskrona, så var det ett vägvinnande spel.  Malmöspelarna hölls hela tiden på utsidan och sedan rensade Karlskronaspelarna rent framför egen målvakt.

Det var en grymt viktig seger för Blekingelaget. Lagen som placerar sig omkring Karlskrona i tabellen tar poäng vilket gör att Karlskrona också behöver göra det. Det har utkristalliserat sig till att det är de fem lagen som nu har plats 10-14 i tabellen som kommer att förbli där. Det är bara frågan om vilka två lag som kommer undvika negativt kval. Igår raderade Karlskrona ut sin taskiga bortasvit, vilket var det viktigaste kvittot för laget i jakten på att avancera i tabellen.

Ni har väl för övrigt inte missat min och Pär Alrbrandts bettingtävling som pågår i SHL-podden. Jag har nu två av två rätt där, vilket gör att Arla börjar oroa sig för en halvmara eller ett Lidingölopp iklädd Arsenaltröja. Ni lyssnar på det senaste avsnittet nedan (eller via Itunes eller Acast).

À Bientôt

Andrée