”Jag har också varit med i en banditliga…”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Jag har också varit med i en banditliga…”

Skotten 33–16 och två perioder av TOTAL underlägsenhet, ändå vände Mora ett 1–3-underläge till seger med 4–3 mot Frölunda i lördags. Scandinavium fick se ett jublande Moralag slå in segerpucken med endast två sekunder kvar av matchen. Det ska inte få hända. Men jag fullkomligt älskar det.

250 kr riskfritt spel på SHL – varje vecka

Jag har inte speciellt höga tankar om Mora i år och har placerat dem i bottenträsket, då jag inte ser några förbättringar från fjolårets kvallag. Målvakten Christian Engstrand måste spela på samma nivå som i lördags om Mora ska undvika annat än bottenmete i årets SHL-tabell. Men tillåt mig gärna ha fel. Viljan att kunna bevisa för alla att man faktiskt har kvaliteter och att man ska undvika negativt kval kan räcka långt.

Har man då en Mats Lusth i båset som inte tolererar minsta undvikelse till 110 % insats kan man faktiskt störa alla lag. Lusth kan skrämma liv på vilken medioker tillställning som helst och borde för länge sedan gjort en roll som gangster i en svensk actionrulle. Svensk film tänker jag passar Lusth bäst av olika anledningar. Men att inte fantisera om att se Lusth iklädd en rånarluva vandrandes upp och ner på avenyn i lördagskväll vore tjänstefel.

Det var nämligen ett rån som skedde i lördags. Jag har också varit med i en banditliga som utfört rån och stölder på olika platser i Sverige. Jag kommer aldrig glömma den 1 november 2008 i Ö-vik. Vi lyckades besegra MODO med 3–2 efter att ha förlorat skotten med 36–10. Rättvist? Nej! Rån? Ja, minst sagt och där borde i bussen som tog oss till flygplatsen legat rånarluvor till oss hela högen.

”Gäller att roffa åt sig”

Timrå måste vi också ge beröm. Nykomlingen har besegrat de svenska mästarna och tagit poäng mot ett hemmastarkt Skellefteå. Timrå har fått precis en sådan start som gör att deras lite orutinerade och nederlagstippade lag får självförtroende. Ett självförtroende som gör att de faktiskt inser att inget lag är omöjligt att besegra. Ska Timrå finnas med och slåss om att undvika bottenplaceringar kan starten bli avgörande.

Timrå bör jämföra seriestarten med att besöka en loppmarknad. Det gäller att roffa åt sig så mycket man bara kan i början. Dels är vissa kanske lite slöa i starten och dels tror vissa inte på din kapacitet när du är lite ny i gamet. Ingen kan ta ifrån dig det du samlar på dig i början. Vi kan än en gång gå tillbaka till den 1 november 2008 och med Rögle. De tre poängen som togs i Ö-vik gjorde att vi som nykomlingar gick upp som serieledare i Elitserien, som det hette på den tiden. Alla poäng vi tog under starten blev guld värda för oss efter jul. Då hade nämligen det roliga tagit slut och motståndarna hade slutat att underskatta oss. Vi fick kvala oss kvar det året. Höga berg och djupa dalar som man säger…

Jag tycker oavsett hur framtida matcher går att det är kul när det förmodade bottenmetet förändras till torrflugefiske. Heja Timrå och heja Mora!

”En grym skräckis”

Måste nämna ett par saker till efter seriens tre första omgångar:

The Monster 2018/2019 känns som en betydligt mer harmonisk och grym skräckis än The Monster 2017/2018. Jonas Gustafsson ligger alltså strax under 98 % i räddningsprocent och har släppt in två kassar på tre matcher. WOW! Snacka om hyfsat bra start. Är det i år han blir så där sjukt omutbar?

Snälla Rögle. Min son har redan nu börjat gråta på kvällarna över tabellplacering och förluster. Han hade precis som alla andra mycket högre förväntningar än 0 poäng efter tre omgångar. På torsdag är det en hyperintressant match i Lindab Arena då Rögle (som verkligen behöver vinna) tar emot Frölunda. Ett Frölunda som lär vara revanschsugna efter fiaskot i lördags. Drama redan i omgång 4.

Henrik Eriksson gjorde hattrick i lördags. Omgångens definitiva konung! Blir glad när killar som alltid krigar i det tysta får stå i rampljuset och glänsa lite. Kul!

À Bientôt

Andrée