”Inte mycket talar för Djurgården”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Inte mycket talar för Djurgården”

Min nioåriga son sov över hos en kompis i tisdags. Det gjorde att vi inte hade möjlighet att diskutera slutspelshockeyn över frukostbordet i går morse. När jag sedan under gårdagen anlände hem från jobbet är det första han säger ”snacka om kross av Färjestad”. Då hade han i smyg lånat sin kompis mobiltelefon för att googla fram resultatet från semifinalmatch nummer sex (kompisen har inte samma nördiga hockeyintresse som min grabb). Slutspelet berör alla åldrar.

Det går inte annat än att hålla med min grabb där. Det var kross. Det var förnedring. Det var pinsamt Djurgården. Det var av förståeliga skäl väldigt många tomma röda stolar under den tredje perioden. Publiken var besviken. Den mest korkade av dem alla hade förmodligt också lämnat då. Tänker givetvis på den individ som fick för sig att kasta in en petflaska på isen. Det gav Jesper Olofsson en möjlighet att lägga om sin straff, som han då förvaltade. Snacka om ett pantat, icke hållbart och miljönedskräpande beslut, av personen bakom petflaskan.


Färjestad till final: 1,48

Djurgården till final: 2,70


Jag skrev i veckan om att en sådan smäll som Djurgården åkte på i söndags, faktiskt kan få viss betydelse. Det är inte bara att skaka av sig en sådan stortorsk. Det sprider sig ofta en omedveten oro i laget. Helt plötsligt kan vissa frågetecken dyka upp. Frågetecken som under säsongen varit glasklara och som suttit i ryggraden på spelarna.

När man då dessutom åker på en lika tuff förnedring för andra matchen i rad, så tär det definitivt på psyket. Jag varnade också lite för att Djurgården borde se upp med att låta vissa av Färjestads offensiva spelare bygga självförtroende. Det är för sent nu för stockholmarna. Nu spelar Ryno, Nilsson, Lindqvist och Nygård med självförtroende igen. Dessutom ser Färjestads power-play lika bra ut som under säsongen, även om laget senast hade lite medstuds i just den spelformen.

Färjestad har hittat tillbaka till det fleralternativa lir som gör det så svårt att försvara sig mot. Skott där, pass där, styrning där, rightare där, spelskicklig back där och en finsnickrare där. Ni hör själva, inte så lätt att hålla reda på allt det där.

Det är inte mycket (eller inget) som talar för Djurgården ikväll. Förmodligen behöver man massa tur, första målet och en storspelande målvakt. Jag tror Djurgården ska hoppas på att Reideborns babylycka (nybliven pappa) kan bli deras lycka. Ni som har barn vet om hur jäkla boostad man är direkt efter ens barns födelse. Är det vid något tillfälle man kan göra stordåd, är det just då. Det finns liksom en euforisk känsla inom dig som man inte riktigt kan ta på. Kan Reideborn ta med sig den känslan in på isen, ja då finns det en chans Djurgården.

Ikväll avgörs det alltså vilka som ska få möta Frölunda i SM-final. Färjestad är just nu i förarsätet. Bak i bilen sitter ett sargat Djurgården. Kan möjligtvis en nybliven pappa axla en hjälteroll, eller är Färjestads offensiva spets för bra. Det är dags för match 7!

Joyeuses Pâques

À Bientôt!