Brendheden: ”Det är inte kris i Gävle längre”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Det är inte kris i Gävle längre”

Är inte ishockey alldeles underbart, fantastiskt och ibland helt ologiskt? Det menar jag på att dubbelmötet mellan Djurgården och Rögle verkligen kännetecknat. I tisdags satt jag och räknade hem tre poäng till Rögle efter första perioden.

Under andra perioden öppnade jag upp för ett livespel, och då för Djurgården-vinst. Till slut blev det lika och straffvinst för Djurgården. Igår var det ett liknande scenario mellan lagen. Efter att Rögle gått upp till 4–0 så hände något. Rögle glömde bort att det var en period till och Djurgården åt sig ikapp till 3–4, och med stora lägen till kvittering. Det blev dock till slut seger för Rögle med 5–3. Det är väl underbart att det kan svänga så i den här sporten.

Rögle vinner guld? Odds: 5.00


Växjö åkte till Luleå och nollade dem. Fasth det var inte första utan femte nollan för Viktor. Fasth alla trodde han var för gammal och Fasth han har varit skadedrabbad är han suverän i kassen. Fasth det är inte bara Fasth som är bra utan hela Växjö har ett otroligt bra och stabilt spel för tillfället. Växjö känns sådär otäckt harmoniska som vi sett dem tidigare. Då har det blivit guld och det kan det mycket väl bli i år också.


Skellefteå tog sin femte raka seger när HV71 besegrades med 4–2. Nye huvudtränaren för HV71 Lillis Lundh fick inte den starten han hade hoppats på. I ett läge med 2–2 på tavlan hoppade pucken över Bertovs klubba på blålinjen och Hugg högg på den som en gädda, och 3–2 till Skellefteå. Typiskt för ett lag som har 40 m/s i motvind i allt man gör. Men HV71 gör ändå en skaplig insats de kan bygga vidare på. Man ligger sist så det kan inte bli så mycket sämre rent tabellmässigt.


Leksand vann med 5–4 mot Frölunda. Det var ju som vanligt herrarna i förstakedjan som låg till grund för det. Fast den här gången var det Camper som stack ut lite. Gör ett fantastiskt mål till 4–2 och följer sedan upp det med en suverän passning till Zackrissons 5–2 i powerplay. Finns det inte generellt en förkärlek till små spelare med spelsinne, som dessutom har rightfattning. Jag älskar dessa lirare. Carter har på något vis hamnat i skuggan av sina kedjekamrater men han är ta mig tusan minst lika bra.

Leksand vinner guld? Odds: 25.00


När nu Anton Rödin också blivit skadad tänkte jag nog lite att Brynäs skulle få det riktigt jobbigt. Det visar sig att laget faktiskt har väldigt mycket karaktär. Laget tog en blytung seger igår mot Oskarshamn med 3–1. Nu är laget på slutspelsplats och dessutom med färre antal spelade matcher. Det är inte kris i Gävle längre.


Igår kom det information om att barns fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet. Det betyder alltså att det är fullt blås i hockeyrinken från och med måndag. Det betyder också att det är slut på alla lugna eftermiddagar när man kan åka hem från jobbet utan att ha en puls på 150 och stressen upp över öronen för att hinna till träning. Men det är ett egoistiskt tänk, och jag tycker det är bra att barnen får träna igen. Givetvis med fortsatt respekt för pandemin och med ett eget ansvar i att följa restriktioner. Men det här behöver barnen så vi inte tappar idrottandet till fördel för Fortnite eller andra stillasittande aktiviteter.


Ny omgång imorgon med Malmö tillbaka i spel igen. Toppmöte i Ängelholm. Men framför allt Linköping mot HV71. Det bottenmötet blir något ut över det vanliga.

Håll avstånd och ta hand om varandra

À Bientôt


Missa inte veckans SHL-podden