Brendheden: ”Han är min absoluta favorit”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Han är min absoluta favorit”

En kollega till mig har ett hockeyintresse som ger minusutslag på richterskalan. Han skulle i går kväll ner till Malmö för att se kvartfinal två mellan Malmö och Frölunda. För att inte verka för okunnig i sitt sällskap frågade han om lite vettiga påståenden som han kunde briljera med.

Först informerades han om att det förmodligen skulle vara en vinna eller försvinna-match för Malmös del. Sen berättade vi om fjolårets kvartsfinal och om den rivalitet som börjat byggas upp mellan lagen. Då han för övrigt svarade med att ”kul, visst är det Malmö som har typ två bröder som gruffar lite?” (Sylvegårdarna). Vissa saker hade han faktiskt snappat upp.

Vad fick vi då se igår? Malmö hittade en väg att vinna och tog en fruktansvärt viktig seger i kvartsfinal två. Det var ryggradsspelarna som klev fram igår. Alsenfelt var riktigt bra och vann målvaktsmatchen mot Mattsson. Det måste han göra varje match för att Malmö ska kunna gå vidare. Jens Olsson gör mål (tur, men ändå) och är grymt stabil. Men min absoluta favorit är kaptenen Fredrik Händemark. Det var en situation i slutet på matchen där Patrik Carlsson skulle trycka till Händemark. Händemark bara stod där och undrade vad f*n det var som körde in i honom.


Missa inte Betssons serie Nostalgitrippen på Youtube!


En kille från hockeyskolan som dröjt sig kvar från paushockeyn eller? Han gör mål, passar till mål och bär hela flocken hökkompisar på sina vingar. Han väger 95 kilo och är ändå smidig som en välsmord panter och snabb som en spänstig gepard. Imponerande! Jag liknade Bryggman och Händermark vid två utedass i min förra blogg. Jag tror Malmö gillar sina bajamajor som igår spolade in var sin kasse.

1-1 i matcher och jag älskar att den hektiska stämningen börjar infinna sig. Ny match imorgon…

Samtidigt som Malmö kvitterade sin kvartsfinalserie gjorde Djurgården detsamma i Skellefteå. Jag har min åsikt om Skellefteås målvakter och att jag tror det är där de kommer torska i längden. Det är precis den ojämnheteten som nu infinner sig. Armalis höll nollan i lördags och fumlade bort matchen igår. Det ger en sådan sjuk osäkerhet bland lagkamraterna. Får se vem Samuelsson ställer som målvakt på onsdag.


Spela på kvällens matcher


För Växjö är det ikväll sista ”ärliga” chansen. Jag tror nämligen aldrig laget kommer att vända 3–0 i matcher. Jag tyckte de var värda att vinna förra matchen och den suddentorsken sved hela vägen till Kosta Glasbruk. Kan de ladda om till i kväll?

Visst är det gott med slutspel. Oförutsägbara vinster och saker som händer. Lagen vinner borta och förlorar hemma. Dick Axelsson backcheckar. Emil Sylvegård gnuggar sina handskar i olika motståndaransikten. Rönnberg ler mot domaren. Peter Andersson ler inte alls. Färjestads powerplay är magiskt och Martin Thörnberg gör mål från konstiga vinklar. Nu är slutspelet verkligen igång!

Nya matcher ikväll! Ses i soffan…

Á Bientôt