GRATTIS VÄXJÖ! – Här är Evertssons tre supervärvning

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » GRATTIS VÄXJÖ! – Här är Evertssons tre supervärvning

GRATTIS Växjö! Aldrig förr har ett lag vunnit ett SM-guld så rättvist och så välförtjänt. Laget var helt outstanding i grundserien och var ännu mer överlägset i slutspelet. Det fanns verkligen INGET som kunde stoppa Växjö Lakers.

Jag tippade inför säsongen Växjö som nummer ett i grundserien och det var jag ju inte direkt ensam om. Laget bar på ett favoritskap från dag ett och det var faktiskt något som man verkade njuta av. Man fick spelarna att älska tillhörigheten av något som är lite bättre än allt annat, utan att tappa ödmjukheten. Där har hela Växjös organisation en stor del i framgången. De har tillsammans skapat ett klimat som har en tydlig kravbild på hur man agerar som Lakersspelare.

****


Den 7:e december 2016 värvade Växjö Emil Pettersson från Skellefteå. Emil fick en rejäl boost i sitt spel hos smålänningarna. Vips så var han signad för NHL och svensk-klubben Nashville. Emil har ju en yngre bror i Elias Pettersson som inför den här säsongen skulle ”välja” SHL-klubb. Säkerligen lite gott brödrasnack där så var de ingen överraskning att det blev Växjö även för Elias. Är säker på att sportchefen Henrik Evertsson hade koll på Emils lillebror redan när han kontrakterades. Snacka om strategi inför framtiden. Elias sagosäsong sammanfattas från min sida så här:
Finns alltså inga ord som kan beskriva den killens magi. Är glad över att ha fått följa honom i årets SHL och ser fram emot många fler minnesvärda hockeyögonblick från Ånge-killen. WOW!

Henrik Evertsson and his crew strikes… bra värvning nummer 1!

****


Inför säsongen spådde jag att Joel Persson skulle bli en positiv överraskning. Joel har inte bara blivit en positiv överraskning – han har blommat ut till en av SHL:s bästa backar. För tre år sedan spelade han i Tyringe Hockey. Från isen på Tyrs Hov höjde han sin blick mot cafeterian för att se om den var öppen. Igår höjde han sin blick mot Le Mat-pokalen när han lyfte den framför den tillresta Växjöklacken. Hallå ja, men den resan är sinnessjuk. Den resan har inte slutat heller, utan lär fortsätta i NHL till nästa säsong. Bra att spelare som Joel kommer fram. Ett bevis på att alla håller på med samma sport. Vill du och har lite flyt på vägen är ta mig tusan allt möjligt även om du för tillfället lirar i division 2. Ge inte upp!

Henrik Evertsson and his crew strikes again…bra värvning nummer 2!

****


När Växjö ifjol åkte ut mot Malmö i kvartsfinal upplevde man att de vägde för lätt bakåt. Man värvade därför inför den här säsongen in Daniel Rahimi. I Rahimi fick man en spelare som aldrig skulle vika ner sig. Rahimi har under hela säsongen levererat precis det som Växjö-supporters önskat. I slutspelet växte han sedan fram till en spelare vars insats faktiskt var en stor anledning till SM-guldet. Jag har spelat med Rahimi och snacka om Dr. Jekyll and Mr. Hyde där. Världen lugnaste och snällast utanför isen, men i ishockeyutrustning en gladiator som gärna bultar på sina motståndare. Jag unnar Rahimi det här SM-guldet så otroligt mycket. Han kämpade redan i Rögle med att inte hamna i ett fack som enbart en stor, tuff och defensiv back. Ett ”backfack” som ofta kännetecknas av långsam skridskoåkning och bristande spelsinne. Framför allt skridskoåkningen och spelsinnet har Rahimi verkligen utvecklat de senaste åren. Han kan definitivt inte titulera sig som någon medlem av det backfacket!

Henrik Evertsson and his crew strikes again… bra värvning nummer 3!

****

Eftersom jag haft ett par säsonger i Växjö Lakers är det klart jag känner lite extra för många i klubben. Därför får jag passa på att gratulera alla runtom i föreningen som arbetar ideellt med Växjö Lakers. Stort grattis även till Lakers Lakejer som är magiska. Grattis hela Växjö till ett förbannat bra jobb och till SM-guldet säsongen 2017/2018!

À Bientôt
Andrée