Game seven…

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Game seven…

Ja herregud vilken semifinal! Finns där någon som kan hjälpa mig med logiken i dessa matcher för jag har lite svårt att förstå den?

Inför match fyra var jag säker på att Frölunda hade tagit kommandot och skulle ta ledningen med 3-1 i matcher. Då studsade i stället Brynäs tillbaka och kvitterade till 2-2. Det var imponerande och gav gävlelaget ett lite pånyttfött självförtroende. Det självförtroendet gjorde att de faktiskt var med i match fem långt in i tredje perioden. Sedan rann det iväg och Frölunda vann rättvist med 4-0. Frölunda fullföljde varenda tackling under hela matchen och till slut var det faktiskt tyngden som avgjorde. Vad händer sedan i match sex, som många förväntade sig skulle bli en jämn och intensiv hockeymatch? Jo, Brynäs krossar Frölunda med 6-0! De gör mål på nästan alla sina chanser och ger effektiviteten ett ansikte. Felix Sandström håller nollan, Kevin Clark gör hattrick IGEN, precis som i förra hemmamatchen, och den vanligtvis svårflörtade Brynäspubliken var exalterad! Frölunda började ruskigt bra i matchen men efter Brynäs 2-0-mål verkade det som att allt krut sparades till match sju. Intensiteten och tacklingsfrekvensen var nämligen helt obefintlig.

Det är otroligt svårt att sia om hur match sju kommer sluta. Frågorna är många:

– Kommer Frölunda ha fördel av att spela på hemmaplan eller kan det bli en för stor press?

– Har Brynäs fått övertaget via vinsten senast?

– Är det Kevin Clarks eller Casey Wellmans dag idag?

– Håller Brynäs målvakter för pressen i en sjunde avgörande?

– Vem av de båda hetlevrade tränarna kommer kunna hålla kylan och leda sitt lag på bästa sätt?

– Har Frölunda nytta av att redan ha haft en sjunde avgörande match, då mot Skellefteå?

Ikväll vet vi vilka som ska möta HV71 i final på söndag. Ett HV71 som säker gottar sig lite extra av att den kommande motståndaren tömmer ut lite extra krafter i semifinalen.

Det har gjorts i snitt över sex mål per match i den här semifinalen. Det bör tyda på att det blir en målrik historia även ikväll. Bli därför inte förvånade om matchen slutar 0-0. Det vore signifikativt för matchserien, vilken kan liknas med en åktur i en berg- och dalbana. Göteborg har ett nöjesfält som erbjuder mycket av den här varan och det återstår att se om det är Frölunda eller Brynäs som löst biljett till årets sista åktur.

Vilka går till final? Kolla in oddsen och spela på matchen här!

À Bientôt,

Andrée