Game 4

Finalmatch 4 står på dagens agenda och för första gången under slutspelet så är HV71 under hård press. Idag måste de vinna för Brynäs kommer inte att förlora tre raka matcher. Det finns tre nycklar i spelet som jag anser att HV71 måste förbättra för att ha möjlighet att kvittera den här finalserien.

Nyckel 1 – Bättre uppspel

Spelet från egen zon måste förbättras eftersom Brynäs alldeles för enkelt har kunnat bryta HV:s uppspel. Det har sviktat i de två senaste matcherna och nu är det dags att det stämmer från start. Backarna måste leverera bättre och snabbare förstapass för att få fart i spelet. Forwardsen i sin tur måste anpassa sin tajming så att de gör sig spelbara och inte hamnar i passningsskugga.

Nyckel 2 – In på mål

In framför mål! Dagens målvakter är för bra för att de ska släppa in skott där de har fri sikt. HV71 måste vinna kamperna och ta sig in framför ansiktet på Rautio eller Sandström. HV71 har varit dålig på detta och har istället ofta hamnat i hörnen i anfallszon eller vid sidan om målet.

Nyckel 3 – avvägningarna

HV71 spelade fysiskt förra matchen och det ska de fortsätta med, däremot måste avvägningarna bli bättre. Jag tänker framför allt på avvägningarna mellan att kliva fram eller att backa med. Många gånger i förra finalmatchen klev HV71:s backar fram hårt och stod upp på Brynäs forwards. Det fungerar om det finns en medspelare som täcker upp bakom dig men det var inte så i förra matchen vilket straffade sig till slut.

Brynäs behöver inte ändra på något. De har satt sig i en bra position för att ta ytterligare ett steg mot SM-guldet. Jag vill uppmärksamma vissa spelare som jag bara inte kan låta bli att ge beröm:

Ryan Gundersson är så bra och spelar så smart i alla lägen. Han är bäste back i finalserien.

Jag kan inget annat än gilla spelare som Alcén och Granström. Vilka krigare! Jag älskar när Granström i förra matchen är så inne i sin ”gnuggarhockey” att han missar att det är en medspelare han precis kört ikapp och är på väg att dela ut en tackling på!

Jacob Blomqvist är just nu riktigt bra. Han täcker skott, gör mål, tacklas och som kapten leder han sitt lag på allra förnämligaste sätt!

Ikväll vet vi om HV71 har lyckats kvittera matchserien eller om det är så att Brynäs skaffat sig ett utgångsläge till SM-guld jag inte tror de kommer bomma.

À Bientôt,

Andrée

Skaffar Brynäs matchboll eller kan HV71 kvittera? Kolla in oddsen här.