Game 2…

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Game 2…

Ikväll är det dags för finalmatch två i Gavlerinken. Brynäs får möjlighet till revansch efter söndagens 5-2 förlust i Jönköping. Jag var på plats i Kinnarps Arena och såg den första finalmatchen. HV71 bjöd på en härlig inramning med ett tifoarrangemang som höll allra högsta klass och när matchen sedan startade fick HV71 bästa tänkbara start med ledningsmål direkt i första bytet. 

Hemmalaget satte direkt ton för hela matchen och höll i taktpinnen under nästan samtliga 60 minuter. Brynäs hade perioder i matchen där de var på väg att ta över, men istället fick HV71 utdelning vilket gav dem ny energi som exempelvis vid Mattias Tedenbys fantastiska 3-1 mål. Den dåliga start Brynäs fick gjorde att det blev en för brant uppförsbacke tillslut och HV71 vann rättvist första finalen.

Men inget av lagen ska vara särskilt nöjda med sin insats i söndags.  Varken intensiteten eller de riktiga känslorna, vilka man förväntar sig vid en final, infann sig hos dem. Kanske jag har orealistiskt höga förhoppningar efter att ha följt de båda lagens fartfyllda offensiva hockey tidigare under slutspelet, men mer än så här kan man kräva.

Mycket kommer att handla om att få ner farten på motståndarna och få stopp i spelet tidigt. Det lyckades HV71 bäst med i match ett. HV71 fick stopp på Brynäs snabba spel från back till forward, och lyckades utmanövrera Brynäs sylvassa spelvändningar totalt. Brynäs i sin tur saknade definitivt inte lägen att göra mål, men de saknade den makalösa effektivitet de hade i semifinalen mot Frölunda. Brynäs har en förmåga att se uträknade ut för att sedan resa sig igen, vilket även stundtals visade sig i söndags. Denna kompetens gör att motståndarlaget, i detta fall HV71, aldrig kan slappna av för då reser sig Brynäs likt fågeln Fenix.

Ikväll tror jag att vi kommer få se ett bättre spel av såväl Brynäs som HV71 och förhoppningsvis blir det en intensivare match än i söndags.  Det är visserligen i början på finalserien men det är enormt viktigt att Brynäs vinner ikväll.  Att ge bort en hemmamatch är aldrig bra och speciellt inte när man möter HV71 som med sitt ruskiga hemmafacit är oerhört svårslagna i Kinnarps. Skillnaden på att behöva vinna en bortamatch jämfört med två är gigantisk, och frågan är om det ens är möjligt när motståndaren är HV71.

Håll i hatten för ikväll tror jag att det kommer gå fort i Gavlerinken, i alla fall om Brynäs får bestämma!

Spela på finalen här. 

À Bientôt,

Andrée