”Frölunda har en hel del att fundera över”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Frölunda har en hel del att fundera över”

Roger Rönnberg såg olika nyanser av rött igår. Han befann sig i en ishall fylld av ett blodrött hav av magiska hemmasupporters. Stämningen var sinnessjuk och jag kan inte undgå att bli förälskad.

Jag var lite gnällig till klapporna som användes i Scandinavium efter finalmatch ett. Klapporna hade inte haft en suck igår. Det var en uppvisning i röstkapacitet och bevis på vilken klack som är bäst i finalen, och i Sverige. Sorry, men ni är ändå ”goa gubbar” ni i Göteborg.

Rönnberg fick även se en orangeröd färg. Det var en varningslampa. En lampa som under den första perioden blinkade till med jämna mellanrum. I andra perioden lös den skarpt hela tiden. SOS, hjälp vi blir fullständigt överkörda! Det var så som det såg ut på isen. Djurgården fullständigt manglade Frölunda. De vann varje en mot en duell. De åkte förbi Frölundaspelarna som såg stela och slöa ut. Det kändes som Frölunda trots fem till tio meters försprång blev ständigt omkörda. Typiskt exempel är när Frölundas backbjässe Printz får en åk duell mot Djurgårdens speedy gonzales Jonsson-Fjällby innan 2–0-målet. Ungefär som att jämföra en Puch Dakota mot en sport-mc, men ändå väldigt talande för matchen.


Djurgården vinner guld: Odds 1,96


Djurgården imponerade igår. Det gjorde de faktiskt redan i söndags. Igår fick de utdelning när de hade övertaget i matchen. Det är den stora skillnaden jämfört med finalmatch ett. Dessutom en massa utropstecken för stockholmarna. ÄNTLIGEN slutspelsmål av Jacob Lilja, Josefsson ser mer och mer bekväm ut efter sin återkomst från skada, Bemström gör mål och Jonsson-Fjällby dominerar varje byte. Det här är enbart bra nyheter för Djurgården.

Frölunda har faktiskt fått en hel del att fundera över. Inte bara för att man förlorar, utan mer på sättet man gör det på. Man är nog tacksamma över att inte vara tvungen att ”stjäla” en bortamatch. Det gör man inte så som man uppträdde igår. Igår hade man gömt sig i sina indiantält och kikade ut alldeles för sällan. Om det var att man var rädd för alla galna cowboys utanför, är svårt att säga. Man måste upp i nivå för att kunna vinna imorgon. Framförallt kräver jag extremt mycket mer av vissa lirare. Lasch gör för visso en del bra, men jag har högre krav på honom. Han har hård bevakning men upplever att han kastar iväg lite för mycket puckar för tillfället. Frölunda är beroende av att han levererar och då framför allt i deras power-play.


Frölunda vinner guld: Odds 1,83


Ny match imorgon där Frölunda vill få till en annan matchbild. Ska bli intressant att se om Djurgården vågar checka Frölundas backar lika hårt som igår. Vågar man det har Frölunda sin största utmaning i att spela sig förbi den checken. Gör man det så har man stora möjligheter att skaffa sig överlägen i olika offensiva spelvändningar. Lyckas man inte spela sig ur pressen som Djurgårdarna sätter, då får man det tufft.

Somnar med en Djurgårdsvulkan på näthinnan. D-I-F. Tack till alla er som bidrog, ni är mäktiga.

À Bientôt