Brendheden: ”Det finns en gnutta hopp”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Det finns en gnutta hopp”

Den senaste veckan har vi fått fler lag som tvingats stänga ner och nu börjar det bli knapert med dagar att pressa in hängmatcher. Det har gjort att det faktiskt diskuterats om matcher utan betydelse inte ska spelas. De ska i stället avgöras via walkover. Jag är faktiskt inte emot det. Jag vet inte om det beror på att man börjar ledsna, förmodligen är det väl så. Nu känns det som att man inte kan garantera en matchstart förrän pucken släpps på tänkbar spelplats. Det är trist, men fakta.

Det är inte heller så att Hemlin och kamraterna på SHL inte gör vad de kan för att få ihop det. De kämpar på med att lägga ett pussel där det i slutändan faktiskt kan saknas vissa bitar. Får vi ihop en färdig spelad serie till siste mars är jag mer än imponerad och väldigt glad. Då kan vi lämna den struligaste säsongen by far långt bakom oss. Vi kan i stället börja fokusera på ett slutspel och en ångestmatchserie för att få stanna kvar i SHL.

Jag har fokuserat på bottenstriden ett tag nu och det går väl inte att undvika fortsatt fokus där. Det kanske framför allt när kampen i toppen sackade efter Växjös smittspridning i förra helgen. Brynäs har väl haft en skaplig vecka med två fina skalper på hemmaplan mot Frölunda och Örebro. Det har faktiskt gjort att Gävlelaget gjort ett litet dödsryck. Igår föll man tillbaka lite i gamla synder och hade inget att säga till om mot Djurgården på bortaplan.

Brynäs har inget vidare bortafacit och det är nog hemma de ska plocka sina poäng. Jag har sett Brynäs matcher nu i veckan och framför allt gillade jag deras insats mot Frölunda i lördags. Där såg man ändå lite av att det faktiskt finns en gnutta hopp. Det var fysiskt spel och ingen i Brynäs vek ner sig. Det är det som kommer att krävas för att undvika kval. Just nu talar det mesta för att kampen om att undvika kvalmatch står mellan Oskarshamn och Brynäs. För jag har nämligen redan räknat in Hv71 som ett av lagen där.


Vilka lag får kvala? Kolla in oddsen


I kväll är det derby mellan Rögle och Malmö. En match som jag tror kan bli bra. Malmö med fin form och med möjlighet att ännu en gång tvåla till Rögle. Malmö har vunnit de två senaste mötena. Det har man gjort genom att spela otroligt kompakt i mittzon och försvara sitt eget mål på alla möjliga sätt. Lyckas man tråka ut Rögle igen, och med Alsenfelt på topp, så kan det bli tredje raka här. Rögle behöver steppa upp och få ner puckarna på djupet så Malmös backar måste vända sig om och agera. Där kan sedan Rögle checka fast och skapa målchanser. Vi får se vilken taktik som blir den mest framgångsrika. Skånederby är alltid ett skånederby. Helt utan känslor och publik nu för tiden.

Ta hand om varandra och håll avstånd.

À Bientôt


Missa inte veckans SHL Playbook