Brendheden: ”Fattar ni hur svårt detta är?”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Fattar ni hur svårt detta är?”

El Zorro, el magico, el rey en la Cabeza. Smeknamnen haglar över Rögles Nils Höglander. Det är väl få som vid det här laget missat hans spektakulära mål från gårdagens match mot DIF. Vid ställningen 1–0 till Rögle så slog det till en snilleblixt hos Nils.

Jag tror han tänkte typ så här: Om jag nu lurar kallingarna av Marcus Högström genom att valla pucken i målburen så får jag ett par tiondelar över. Under dessa tiondelar så hinner jag i samma rörelse undvika Högströms klubba, få upp pucken på bladet och trycka upp den i vänster kryss ovanför Svedbergs axel. Det är ju ändå bra is för min dragning. Fattar ni hur svårt detta är? Jag försöker ibland detta konstnummer på barnens träningar.

Slutar alltid med att man inser att det är långt över ens kapacitet. Om man inte limmar fast pucken eller kletar in bladet i 20 kilo tjärisso, är det kört. Men det är så här framtidens hockeyspelare ser ut. På min tid stod man och försökte skjuta över den gula plastkanten på sargen på allmänhetens åkning. Gjorde man det hade man fått till en riktig höjding. Nu för tiden är det Zorro finter och andra konstnummer som nöts. Utveckling går framåt och tur är väl det. Tack för detta mål Nils, vi kommer leva länge på det.Djurgården var ta mig tusan bedrövliga igår. Hade jag varit Robert Olsson hade jag varit ordentligt orolig. Inte för att man gör en dålig match utan sättet man agerar på. Helt viljelöst, kraftlöst och idiotiskt. Ta exempelvis när Jesper Pettersson skallar ner Leon Bristedt. En solklar dansk skalle som DEFINITIVT inte hör hemma på en hockeymatch. Ett så korkat beslut som måste leda till en lång avstängning. En annan idiotisk händelse var när Marcus Högström gav Dennis Everberg en rak höger. Det värsta i detta är att Högström efter att fått av Everberg hjälmen tar tag om nacken och drämmer till Everberg rakt i nyllet. En höger mot oskyddat ansikte. Dessutom är inte Högström på isen. Högström ska DEFINITIVT också bli avstängd. Man måste även om livet är surt och man ligger under kunna hålla disciplinen. Varken Pettersson eller Högström gör jättemycket nytta för sitt lag om de är avstängda.

Matchen förresten. Rögle var överlägsna från första nedsläpp och körde över Djurgården. Starkt av Ängelholmslaget att studsa tillbaka efter den snöpliga förlusten mot Örebro i lördags.


Rögle tar SM-guld (10.00)


Malmö vann. Det var ruskigt viktigt. Efter den pinsamma insatsen i lördags mot Luleå gör man igår en perfekt bortamatch. Lars Volden spelade stabilt och det var helt avgörande i Alsenfelts frånvaro. Att Malmö dessutom målade i powerplay och att kapten Händemark visade vägen med två mål är också otroligt viktigt. Brynäs fortsätter att ha stora problem med sitt försvarsspel. Yra höns i en hönsgård med väldigt svårt att sortera in rätt spelare, kännetecknar för tillfället Gävle-laget. Nu är de verkligen inblandade i bottenstriden och har en intressant match på torsdag i Oskarshamn.


Brynäs vinner i Oskarshamn (2.34)


Kvällens bästa: Nils Höglander

Kvällens blunder: Att fyra domare kan missa den tydliga skallningen av Djurgårdens Jesper Petterson.

Kvällens gladaste tränare: Peter Andersson måste var otroligt nöjd över att laget studsar tillbaka efter Luleåmatchen. Spelarna vågade förmodligen inget annat.

Kvällens argaste tränare: Cam Abbott som inte var helt nöjd med domarinsatsen på Hovet. Jag förstår honom.

Kvällens sportnyttsändning: Intervjun med Rögles Daniel Zaar som blev både benämnd och textad som Daniel Klaar. Klaart är i alla fall att Zaar var bra och trivdes med att lira med Leon Bristedt igen.

Kvällens miss: Att Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson ska in i omklädningsrummet i pausen och styra. Det tror jag inte på ett dugg. Låt tränarna ta hand om det!

Kvällens glidare: Djurgårdens Linus Hultström som vid ett flertal gånger inte alls engagerade sig i hemjobbet. Sänder inga bra signaler till lagkamraterna.


Á Bientôt